Inovatii — February 24, 2016 at 8:56 am

Inovațiile software dezvoltate de Ericsson îmbunătățesc experiența mașinilor autonome Volvo

by

În cadrul MWC 2016, Ericsson (NASDAQ: ERIC) a anunțat mai multe detalii în legătură cu planurile de a asigura cea mai bună experiență la nivel de conectivitate pentru automobilele ce se vor conduce singure. Pe măsură ce condusul autonom devine realitate, atenția se îndreaptă către zonele fără acoperire de pe autostrăzi, zone care scad calitatea experienței media din mașină.

  • Software-ul Ericsson îmbunătățește sistemul de divertisment și experiența șoferilor atunci când o mașină este pe pilot automat, oferind conținut media personalizat
  • Volvo Cars și Ericsson lucrează împreună pentru a dezvolta diverse noi tehnologii pentru automobilele complet autonome din viitor

Ericsson și Volvo Cars derulează deja un program comun de cercetare pentru dezvoltarea de capabilități de streaming inteligente, pe bandă largă, ce va oferi șoferilor și pasagerilor o experiență de călătorie cât mai bună într-un automobil Volvo. Noile tehnologii dezvoltate în urma programului de cercetare vor fi integrate în automobilele autonome ale companiei.

Posibilitățile de conectivitate ale automobilului autonom anunțate de Ericsson utilizează tehnici creative pentru a asigura conținut media de înaltă calitate pentru mașinile ce se conduc singure, în special pe autostrăzile cu limite mari de viteze. Acest mediu reprezintă o provocare deosebită deoarece lățimea de bandă și modul de administrare a datelor nu pot suporta volume mari de date în situații cu viteze crescute. În timp ce acoperirea rețelelor este puternică în zone fixe, acesta nu este constantă pe autostrăzi și doar o cantitate limitată de date poate fi stocată într-o mașină.

Pentru a vedea cum funcționează tehnologiile Ericsson – Volvo, puteți urmări clipul de mai jos.

https://www.youtube.com/watch?v=17K6MM9_OJE

Screen Shot 2016-02-24 at 10.55.03

Ericsson colaborează cu Volvo încă din 2013, Connected Vehicle Cloud (CVC) fiind bazat pe platforma Multiservice Delivery a Ericsson. CVC oferă informații, aplicații și servicii de comunicare pentru noile automobile Volvo.

Platforma Ericsson va susține interfețe de programare pentru aplicații open source (APIs)

Platforma API a Ericsson va susține partenerii din industrie în dezvoltarea ecosistemelor încorporate în automobile. Aceasta creează o rețea ce combină date și analize pentru a oferi un conținut media bogat și informații personalizate pentru automobilele autonome. Folosind capacități cheie precum segmentarea video, optimizarea rețelei și înțelegerea traficului de date în timp real, platforma oferă o experiență de vizionare a conținutului media fără pauze și întârzieri. De asemenea, aceasta susține multiplii parteneri pentru crearea unui ecosistem de aplicații care să răspundă nevoilor șoferilor.

„Platforma Ericsson poate folosi analiza datelor pentru o gamă extinsă de utilizări, inclusiv sugestii de conținut media pentru a acoperi întreaga durată a unui drum cu mașina”, a menționat Diomedes Kastanis, CTO Software Solutions, Ericsson. „Avem o abordare inovatoare asupra automobilelor autonome, tratându-le ca dispozitive IoT, ce sunt făcute mai inteligente prin abordarea noastră analitică. Cele mai recente eforturi ale companiei în această zonă reprezintă încă un exemplu al importanței pe care Ericsson o acordă dezvoltării unui software deschis, agil, care îndeplinește cerințele unui ecosistem în dezvoltare.”