Cloud Computing / Edge — February 29, 2016 at 1:00 pm

SAP își întărește poziția de piață pe segmentul Cloud Analytics prin achiziția Roambi

by

SAPSAP SE, liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business și tehnologie, își întărește poziția de piață pe segmentul Cloud Analytics în urma achiziției Roambi, una dintre cele mai populare și utile suite de aplicații din lume, care va fi integrată pe platforma SAP HANA. Prin această achiziție, compania își propune ca accesul și analiza datelor direct de pe mobil să fie la îndemâna oricui. Având o arhitectură intuitivă, Roambi aduce informații relevante la îndemâna tuturor. Practic, soluția transformă analizele de business în diagrame interactive, ușor de citit și de interpretat, special concepute pentru telefon și tabletă.

De asemenea, Roambi rezolvă și o altă problemă, a mobilității, în condițiile în care majoritatea profesioniștilor, indiferent de domeniul de ativitate, nu au încă acces la o analiză intuitivă a datelor organizației din care fac parte, mai ales atunci când călătoresc sau lucrează de la distanță.

Tradiționalul ciclu strategie – execuție nu mai este suficient de agil pentru a fi ajustat la noile realități digitale, care presupun disponibilitatea datelor în timp real. SAP a înțeles impactul transfomării digitale și oferă companiilor o serie de instrumente de analiză pentru fiecare industrie și linie de business, într-un mod accesibil inclusiv utilizatorului individual. Soluțiile pot fi disponibile în cloud sau on-premise și sunt gândite să fie accesate de oriunde și să ofere informații în timp real. Aceste facilități nu pot fi oferite la ora actuală de niciun jucător specializat doar pe zona de analytics” a declarat Steve Lucas, președinte, Digital Enterprise Platform, SAP.

Fiind recunoscută ca lider în ceea ce privește soluțiile de business intelligence pentru mobil, SAP va continua, prin integrarea noilor soluții în platforma cloud SAP HANA, să contribuie semnificativ la transformarea digitală, oferind utilizatorilor posibilitatea de a-și eficientiza activitatea cu ajutorul soluțiilor analitice, ușor de folosit pentru a extrage date relevante oriunde și oricând.