Inovatii — March 2, 2016 at 4:17 pm

Unde poti urma un program specializat de pregătire în domeniul avioanelor fără pilot

by

Teamnet Group anunță lansarea primului program de cursuri practice de inițiere în domeniul tehnologiei UAV (Unmanned Aerial Vehicle) din România inițiat de o companie privată.

În decembrie 2015, Teamnet a organizat o sesiune pilot, iar ca urmare a feedback-ului primit din piață, grupul a lansat oficial programul de cursuri de specialitate în domeniul tehnologiei UAV în acest an. Primul curs din 2016 a avut loc săptămâna trecută, în perioada 25 – 26 februarie, cu participare din mediul privat și public.

Lockheed Martin, una dintre cele mai mari companii care activează în domeniul aerospațial, de apărare, securitate și tehnologii avansate la nivel mondial, a susținut în cadrul acestei sesiuni de cursuri o prezentare aplicată a INDAGO, cu aplicabilitate directă în managementul situațiilor de urgență. Cu o rezistență extinsă și o utilizare intuitivă, INDAGO este un quadcopter din categoria sistemelor fără pilot (UAS) ale cărui funcționalități depășesc capabilitățile unei drone normale, oferind imagini din aer în doar câteva minute.

Inițiativa de a organiza acest program de cursuri face parte din strategia Teamnet de susținere a dezvoltării pieței avioanelor fără pilot, oferind informații esențiale despre tehnologiile avansate UAV de business și despre potențialul acestora de a revoluționa industrii dintre cele mai variate, precum agricultură, mediu, energie, cadastru, dezvoltare urbană, transporturi sau siguranță publică.

Potențialul de dezvoltare este uriaș și cred că aeronavele fără pilot de tip enterprise vor reprezenta una dintre cele mai mari investiții din regiune în următorii ani. De la creșterea productivității și reducerea costurilor, la îmbunătățirea nivelului de trai, sistemele aeropurtate transformă radical modul în care vedem lumea și în care primim informațiile cu adevărat relevante. De aceea, peste 100.000 de companii din toată lumea folosesc deja aeronavele fără pilot în activitatea lor, conform studiilor internaționale, piața mondială a tehnologiei autonome aeropurtate depășind 6,6 miliarde de euro anul trecut”, a declarat Bogdan Padiu, CEO Teamnet Group.

Kit Hirrus UAV Teamnet_interior

Deși avioanele fără pilot au înregistrat un grad de adopție accelerat și beneficii validate, pentru a obține aceste rezultate, potențialii utilizatori au nevoie de informații privind diferențele dintre tipurile de sisteme, cadrul legislativ, pașii necesari pentru a putea obține și interpreta corect informația obținută.

În acest context, programul de cursuri de inițiere dezvoltat de Teamnet vine în sprijinul organizațiilor, în vederea înțelegerii si aprofundării cunoștințelor privind principiile de construire, echipare, funcționare și zbor ale sistemelor autonome din zona enterprise. Mai mult, grupul oferă acces la o serie de module practice prin care participanții au oportunitatea să deprindă cunoştinţe referitoare la operarea sistemelor aeriene fără pilot și să analizeze fotografii și secvențe video colectate de sistemul Hirrus. Cursul este susținut de specialiști în operarea avioanelor fără pilot, în legislație aviatică, dar și în analiza și interpretarea datelor colectate cu ajutorul sistemelor UAV.

Segmentul avioanelor fără pilot de tip Enterprise și integrarea în sisteme complexe alături de tehnologii precum GIS sau Cloud, reprezintă una dintre principalele direcții de investiții ale Teamnet pentru următorii ani. Sistemele fără pilot, precum sistemul Hirrus dezvoltat de Teamnet, sunt disponibile în general fie ca serviciu, variantă în care clientul poate exploata direct recomandările pe baza imaginilor colectate și achiziționate de UAV, fie pot fi achiziționare, în funcție de necesitățile specifice ale fiecărei companii.

Mai multe informații și imagini video cu sistemul Hirrus UAV puteți urmări aici.