Agricultura&FMCG — March 7, 2016 at 6:02 pm

Grupul Jidvei utilizează o soluție completă pentru agricultură

by

socratecloudlogoGrupul Jidvei utilizează SocrateCloud ERP, soluția completă pentru agricultură, pentru a obține un control sporit asupra afacerii. Sistemul ERP dezvoltat de BITSoftware contribuie la creșterea productivității angajaților și gestionarea integrată a tuturor activităților companiei.

Grupul Jidvei este format din 20 de firme cu obiecte de activitate foarte variate: producția de vin și vinars, cultivarea viței de vie, creșterea și comercializarea animalelor, cultivarea și comercializarea cerealelor, producția de materiale de construcții ecologice, producția și comercializarea articolelor de panificație, HORECA și servicii. În ceea ce privește producția de vin, în prezent Jidvei este al treilea producător de vin din Europa, cu peste zece milioane de sticle de vin vândute anual, principala sa piață de desfacere fiind cea autohtonă, dar având operațiuni de export către piețe importante, precum: S.U.A, China, Japonia, Olanda, Germania, Italia, Spania, Portugalia, Algeria, dar s-a început activitatea de export și către Canada, U.K., Australia sau Taiwan.

Creșterea și dezvoltarea constantă de care a avut parte grupul Jidvei, multitudinea de puncte de lucru și de obiecte de activitate, dar și preocuparea managementului pentru calitate, au îndreptat Jidveiul către SocrateCloud ERP, soluție integrată de gestiune, flexibilă și deschisă pentru noi dezvoltări, care să-i ajute la obținerea unui avantaj competitiv suplimentar pe piața națională, dar și internațională a vinului. Gestionarea diferitelor activități pentru cele 20 de firme din grup (producție, îmbuteliere, retail de vinuri, brutărie, creșterea a animalelor sau agroturism) demonstrează flexibilitatea aplicației dezvoltată și implementată de BITSoftware.

SocrateCloud ERP gestionează și uniformizează toate procesele din grupul Jidvei de aprovizionare, gestiunea stocurilor, producție, îmbuteliere, vânzare directă sau prin distribuitori, mijloace fixe, parc auto, încasări și plați și gestiune financiar-contabilă, iar sistemul de raportare SocrateBI este folosit în mod special pentru raportări legate de vânzări, raportări către vamă, raportări financiare, analize de profit și pierdere, dar și în relație cu băncile, pentru diverse situații pe credite și solduri.

“Implementarea SocrateCloud ne-a permis să introducem datele în mod unitar și să avem un cashflow consolidat pentru toate cele 20 de firme și peste 100 de puncte de lucru ale grupului Jidvei, astfel încât să putem lua decizii de business cu influențe pozitive asupra întregului grup”, au adăugat reprezentanții grupului Jidvei.

Pentru a citi studiul de caz Jidvei în intregime, vă rugăm să accesați acest link.

SocrateCloud, soluția completă pentru agricultură ajută companiile să:

  • integreze toate procesele din companie: producție, aprovizionare, vânzare, trezorerie și financiar-contabilitate
  • gestioneze producția agricolă și să urmărească profitabilitatea pe tipuri de culturi
  • deruleze și gestioneze contractele cu fermierii, pe culturi agricole
  • gestioneze eficient resursele și costurile aferente lor, inclusiv cele cu întreținerea utilajelor și echipamentelor agricole
  • controleze calitatea și nivelul stocului, optimizând astfel și procesul de aprovizionare
  • reducă costurile și să scurteze timpul de luare al deciziilor strategice

BITSoftware a implementat în jur de 30 de proiecte în domeniul agriculturii, inclusiv furnizori de input-uri agricole. Proiectele implementate au demonstrat eficiența instrumentelor informatice în gestionarea economică a firmelor agricole și au ridicat ideea extinderii utilizării acestora în aria producției, cu funcționalități care să ajute producătorii în planificarea și urmărirea realizării producției.