Transport/Travel — March 24, 2016 at 9:56 am

Instrumente noi disponibile pentru dezvoltatorii de aplicații de călătorie și turism

by

Amadeus pune la dispoziția dezvoltatorilor Travel Innovation Sandbox, o colecție inovatoare de API-uri (Application Programming Interface)[1]. Noile instrumente asigură suportul pentru o evoluție fără precedent a aplicațiilor specifice industriei de călătorii și turism.

API-urile, disponibile în Travel Innovation Sandbox, permit integrarea cu sistemul global de rezervări Amadeus și dezvoltarea unor aplicații avansate pentru diferite sectoare ale industriei de turism și călătorii.

Robert Komartin, General Manager – Amadeus România, a declarat:Travel Inovation Sandbox este un instrument puternic, dezvoltat cu feedbackul a sute de dezvoltatori din întreaga lume. Orice dezvoltator se poate înregistra și obține acces instantaneu la informații din Global Distribution System (GDS). Travel Inovation Sandbox asigură fundamentul pentru noua generație de aplicații dedicate industriei de călătorii, aplicații care pot exploata volumul uriaș de date oferit de Amadeus.”

“Travel Innovation Sandbox include API-uri dedicate interogării informațiilor legate de zboruri aeriene, hoteluri, rezervări de mașini sau pentru căile ferate. La acestea se adaugă și o serie de componente de travel intelligence care permit analiza în timp real a datelor privind călătoriile.” a continuat Robert Komartin.

Travel-Innovation-Sandbox

API-urile pentru zborurile aeriene (Flight API) permit dezvoltatorilor să realizeze facil aplicații care să interogheze prețurile biletelor de avion din orice aeroport de origine, către orice destinație. Unul dintre API-uri, de exemplu, nu solicită nici o destinație, furnizând cele mai bune prețuri pentru o varietate de orașe. Aceasta este ideal pentru aplicație ce oferă diferite opțiuni unui călător. API-urile de zbor furnizează, de asemenea, informații despre aeroporturi. Utilizatorii noii generații de aplicații, bazate pe API-urile Amadeus, au o serie de avantaje în ceea ce privește ergonomia, fiind ajutați de noile interfețe ale formularelor și de funcțiile de auto-complete.

Similar cu API-urile de zbor, API-urile pentru rezervări la hoteluri (Shopping Hotel API) interoghează disponibilitatea și prețul pentru cazare în orice locație. Cars Shopping și Rail & Train APIs oferă informații complete privind disponibilitatea și prețurile pentru rezervările auto și de bilete de tren. Interogările sunt foarte simplu de realizat pe baza codului IATA al aeroportului sau a unui set de criterii foarte variat. Adăugând orarul trenurilor și posibilitatea de a face rezervări de bilete de tren la o aplicație de rezervări de zboruri și hoteluri, se poate obține o cale extraordinară de a crea un itinerariu complet de călătorie pentru cei interesați.

Travel Record API furnizează informații privind călătoriile, în funcție de numele pasagerilor și codul de rezervare. Acest API poate face minuni atunci când vine vorba de crearea de aplicații de tip asistent personal de călătorie, care au rolul de a ghida pasagerii pe tot parcursul călătoriei lor.

Travel Intelligence API permite aflarea celor mai populare destinații căutate și a celor mai frecvente destinații a călătorilor dintr-o anumită origine. În mod similar, API-urile de informații de călătorie permit verificarea traficului între două aeroporturi în timp.

Combinarea datelor oferite de mai multe API-uri este cheia pentru a oferi valoare adăugată serviciilor dvs. De exemplu, se poate utiliza locația utilizatorilor și informații privind zborurile pentru a afișa prețuri pentru diferite variante de călătorie, dar și informații privind hotelurile dintr-o anumită arie. Orice inovație este posibilă, și acum dezvoltatorii au și suportul necesar pentru a-și pune în aplicare ideile.

[1] Application Programming Interface (API) este un set de rutine, protocoale și instrumente care permit dezvoltarea software-ului și integrarea dintre diverse aplicații. În cazul în speță, API-urile integrează componente din sistemul GDS (Global Distribution System) Amadeus cu aplicații dezvoltate de terți.