Evenimente — March 24, 2016 at 5:07 pm

Sistemele de gestiune a proprietății pot accelera dezvoltarea economică

by

Teamnet Group, unul din principalii integratori de sisteme din regiune, a vorbit despre sectorul serviciilor de cadastru și gestiune a proprietății imobiliare din România în cadrul celui de-al 17-lea eveniment anual al Băncii Mondiale, Land and Poverty Conference 2016, organizat la Washington, SUA. Conferința a reunit principalii reprezentanți din partea guvernelor, societăţii civile, mediului academic şi sectorului privat din întreaga lume pentru a discuta despre propunerile şi implementarea politicilor de administrare a proprietății, monitorizarea progresului în domeniu, precum și prezentarea celor mai recente demersuri de cercetare pe această temă. În acest an, conferinţa a acordat o atenţie deosebită extinderii gradului de inovaţie în industria serviciilor de cadastru și publicitate imobiliară şi susţinerea investiţiilor în domeniu.

IMG_3538

Cu experiență vastă în dezvoltarea de noi tehnologii precum GIS, cloud sau UAV, dedicate inclusiv sectorului serviciilor de gestiune a proprietății, Teamnet a participat la acest eveniment alături de alte companii internaționale, cu tradiție în sisteme de tipul „Geographic Information Systems” și „land management”. În acest context, compania a propus un model de replicare tehnică și economică a soluțiilor avansate implementate în România și în alte țări din lume.

Sistemele de management al terenurilor reprezintă un important factor de creștere economică în țările aflate în curs de dezvoltare, având în vedere impactul pe care acestea îl generează asupra gradului de atractivitate investițională și a sistemelor de management al situațiilor de urgență. De asemenea, gradul de adopție al acestui tip de sistem influențează în mod direct progresul agriculturii și controlul asupra poluării mediului și colectării taxelor. Astfel, exemplul României este unul reprezentativ la nivel global. Industria locală a cunoscut o dezvoltare semnificativă în ultimii ani, soluțiile implementate având o contribuție decisivă în acest proces. În 2015, 35% din totalul de peste 6.5 milioane de cereri de servicii primite de oficiile locale de cadastru și publicitate imobiliară au fost transmise online prin intermediul sistemului informatic, comparativ cu 3% în 2012 și 19% în 2014.

IMG_3352 (2)

Teamnet facilitează modernizarea sistemelor de administrare a terenurilor prin integrarea de soluții care pot colecta și procesa un volum mare de date. De asemenea, compania promovează interfațarea acestora cu dispozitive mobile, precum și cu aeronave fără pilot (cunoscute de publicul larg și sub numele de drone), sisteme aplicabile și țărilor în curs de dezvoltare vizate prin demersul Băncii Mondiale, precum Africa de Sud, Etiopia, Ghana, Kenya, Croatia, Ucraina, Brazilia, India sau Vietnam.

Sistemul național de cadastru administrează în prezent informaţii privind proprietăţile şi proprietarii acestora, optimizând timpul de răspuns al instituţiilor şi facilitând activitatea notarilor și a persoanelor fizice autorizate să realizeze lucrări tehnice de cadastru. Sistemul procesează zilnic peste 18.000 de cereri din partea cetățenilor și companiilor din România.

Mai multe informații despre evenimentul Land and Poverty Conference 2016, organizat de Banca Mondială, puteți găsi aici.