Agricultura&FMCG — March 29, 2016 at 6:23 am

Solutia integrata ASiS pentru viticultura si vinificatie

by

erp-viticultura-agriculturaSolutia ASiS ERP destinata firmelor din domeniul vinificatiei si viticulturii poate cuprinde urmatoarele aplicatii: Urmarire Activitati Vie, Contabilitate si Gestiune, Personal si Salarizare, Mijloace Fixe, PostCalcul Vie, Tablou de Bord – rapoarte, indicatori si ASiSmobile Vie.

Solutia ASiS gestioneaza fluxul complet al producatorilor viticoli pornind de la procesele dedicate de urmarire a activitatilor specifice cresterii vitei de vie, cu posibilitatea de a avea o reprezentare grafica a stadiului de realizare a lor (activitatile sunt colorate diferit pe parcele) si concentrandu-se in special pe problematica costurilor. Cunoasterea si stabilirea cu exactitate a costurilor de productie face parte din politica oricarei podgorii care conform legislatiei romaneste beneficiaza de calitatea de antrepozit fiscal. In aceasta calitate, orice podgorie trebuie sa-si argumenteze corect costurile de productie deoarece pretul de vanzare al vinul produs trebuie stabilit pornind de la pretul de cost.

ASiS ERP realizeaza cu succes gestionarea intregii activitati de viticultura si vinificatie pana la nivel de cost de productie.

Aplicatia ASiS Activitati Vie urmareste in detaliu activitatile desfasurate pe parcursul unui an agricol, pe fiecare parcela, urmand ca toate cheltuielile efectuate sa se regaseasca in aplicatia ASiS Postcalcul.

Ea ofera:
punct Posibilitatea de definire a parcelelor ca si locuri de munca (centre de cost/de profit)
punct Atasarea de informatii relevante pentru fiecare parcela: coordonatele GPS, blocul fizic, localitatea, suprafata, soiul de vita de vie cultivat

punct Parcelele se pot regasi pe mai multe stari: pregatite, infintate sau in productie
punct La nivelul fiecarei parcele se pot introduce informatii suplimentare legate de anii agricoli, datele tehnice si activitatile desfasurate in vie aferente
punct Anii agricoli sunt definiti ca si comenzi de productie. Orice document introdus, atasat unei comenzi poate fi vizualizat la nivel de parcela.
punct Datele tehnice permit introducerea numarului de randuri, plante pe rand, flori pe planta, goluri ceea ce inlesneste realizarea unui calcul estimativ al productiei                                              punct Activitatile realizate de orice resursa (oameni, utilaje) pot fi vizualizate pe parcele. Parcelele pot fi identificate pe o harta Google si ele pot fi colorate diferit in functie de stadiul activitatilor desfasurate pe ele.
punct Posibilitatea de introducere a unor tehnologii (nomenclator de operatii specifice procesului de viticultura si materialele atasate) pe fiecare cultura si parcela in parte. In functie de operatiile din cadrul tehnologiei, se poate realiza programarea activitatilor si a resurselor.
punct Posibilitatea de transmitere si ajustare a unei tehnologii de la un an agricol la altul
punct Acces de pe smartphone (prin aplicatia dedicata ASiSmobile Vie) la date privind activitatile, anii agricoli si datele tehnice pentru fiecare parcela
punct Posibilitatea de introducere si urmarire a unor activitati specifice realizate pe fiecare parcela si an agricol in parte. Acestea se regasesc ulterior in costuri.
punct Definire catalog de analize
punct Introducere analize pe parcele si urmarire prin indicatori a evolutiei unei analize si a consumului de ingrasamant

Aplicatia ASiS PostCalcul Vie cumuleaza toate cheltuielile realizate in cadrul fiecarui an agricol, care se doresc a fi incluse in costuri.
Ea vizeaza:
punct Decontarea cheltuielilor indirecte de la vie cu salariile si utilajele in functie de activitatile desfasurate pe parcele.
punct Posibilitatea urmaririi detaliate a costurilor prin centre auxiliare in felul urmator:

 – fiecare utilaj se va defini ca si un centru de cost auxiliar
 – utilajul va colecta cheltuieli cu combustibilul, manopera, etc.
 – se va introduce in fiecare luna, in baza unui raport de activitate numarul de ore prestat pentru fiecare lucrare in parte
 – Avantajul major consta intr-o evidenta a costului pe utilaj, lucrari si parcele, fiecare parcela colectand costurile mai multor utilaje.

punct Evidenta costurilor pe: parcele infiintante (investitii in curs), semifabricate struguri – gestiune productie neterminata, semifabricat vin (neimbuteliat) si vin ca produs finit
punct Posibilitatea definirii anumitor recipiente ca si centre de cost auxiliare, permitand repartizarea amortismentului recipientelor in functie de numarul de zile in care vinul sta in acel recipient.

Aplicatia Tablou de Bord reuneste o serie de indicatori grafici si rapoarte specifice si necesare managementului din domeniul viticol, configurate in functie de cerintele beneficiarilor:
punct Rapoarte de activitati specifice realizate filtrate pe parcela, an agricol, etc.
punct Indicatori grafici pe baricuri, rezervoare de inox
punct Rapoarte de analize pe parcele precum si indicatori privind consumul de ingrasamant
punct Raport 341 – vinuri in baricuri si recipiente
punct Raport 345 – vinuri ca produse finite