NEWS — March 30, 2016 at 11:19 am

Cine ocupă primul loc de pe piața camerelor foto digitale cu obiective interschimbabile?

by

Canon Inc. anunță că a ajuns, pentru al 13-lea an consecutiv, pe primul loc de pe piața de camere foto digitale cu obiective interschimbabile, de la camere foto compacte până la DSLR-uri[i].

Canon-EOS-5DsÎn 2003, Canon a depășit barierele prin introducerea modelului EOS 300D. Îmbinând prețul competitiv cu un design compact și ușor, această cameră foto inovatoare a cucerit cea mai mare cotă de piață după lansare, deschizând drumul pentru dominarea pieții DSLR-urilor. De atunci, Canon a continuat să lanseze produse de vârf ale industriei de profil, atât pentru piața fotografilor profesioniști cât și a consumatorilor – inclusiv emblematica serie EOS 5D, care a început cu modelul EOS 5D, o cameră foto ce includea un senzor full-frame cu funcție de captură video, deschizând astfel drumul pentru înregistrarea video pe DLSR-uri.

Sistemul EOS – definiția imagisticii

În 2015, Canon a adăugat o serie de modele interesante gamei EOS, inclusiv EOS 5DS și EOS 5DS R, cu cel mai mare număr de pixeli din lume[ii] (50,6 megapixeli), precum și camera foto mirrorless EOS M3. Gama Canon EOS s-a extins din nou în 2016, prin lansarea recentă a vârfului de gamă EOS-1D X Mark II, un remarcabil DSLR profesional, capabil de fotografiere continuă de mare viteză (14 cadre pe secundă), și a modelului EOS 80D, un DSLR puternic și versatil pentru entuziaști.

Întreaga serie EOS este completată de colecția extinsă de obiective EF de la Canon, cu o producție ce a depășit 110 milioane de unități în iunie 2015, și care în prezent este compusă din 98 de modele[iii].

Prin extinderea și rafinarea continuă a portofoliului său divers de produse, Canon continuă să creeze aparate de vârf în industria de profil, pentru a răspunde nevoilor creative în continuă evoluție ale utilizatorilor foarte diferiți, conducând astfel piața globală și cimentându-și poziția de pionier al tehnologiei de imagistică.

[i] Pe baza unui sondaj Canon.

[ii] Dintre camerele foto digitale DSLR echipate cu un senzor de imagine full-frame de 35 mm. Informație valabilă la data de 29 martie 2016, conform unui sondaj Canon.

[iii] Inclusiv obiectivele EF Cinema. Informație valabilă din februarie 2016.