NEWS — April 6, 2016 at 9:02 am

GECAD Group investește 550.000 euro în dezvoltarea platformei SymphoPay

by

GECAD Group investește peste jumătate de milion de euro în SymphoPay, start-up care propune magazinelor o soluție unică de POS-uri inteligente ce poate revoluționa modul în care se desfășoară comerțul tradițional.

Logo SymphoPaySymphoPay, una dintre puținele inițiative românești de tip FinTech (tehnologii inovatoare care vor schimba industria serviciilor financiare) ar urma să aducă un suflu complet nou modului în care se desfășoară în prezent plata la POS în magazinele tradiționale. Astfel, cu SymphoPay comercianții și băncile partenere pot să centralizeze într-o singură platformă integrată plățile cu cardul prin POS-uri inteligente și să utilizeze aceste echipamente nu doar pentru operațiuni de plată, ci și, spre exemplu, pentru acțiuni de marketing.

Prin investiția în SymphoPay ne propunem să inițiem o schimbare atât în domeniul serviciilor financiare, cât și în comerțul tradițional. Am descoperit în SymphoPay acel motor care poate duce o parte a serviciilor financiar-bancare locale la următorul nivel tehnologic. Este un proiect îndrăzneț, inițiat de oameni cu experiență în industria tranzacțiilor financiare, ce pot scala soluția gândită la nivel regional.” spune Radu Georgescu, Partener Fondator GECAD Group.

În ecuația comerciant – cumpărător – bancă, POS-ul este singurul numitor comun și unicul punct de interacțiune a lor cu cei ce fac cumpărături. SymphoPay își propune să schimbe rolul acestuia dintr-un simplu cititor de carduri într-un instrument inteligent de marketing.” spune Daniel Nicolescu, cofondator și Managing Partner SymphoPay.

SymphoPay este în etapa premergătoare lansării comerciale în care principalul obiectiv este de a realiza integrarea cu primul val de comercianți și cu primele bănci. Lansarea comercială a platformei va avea loc peste câteva luni. Compania a fost înființată în 2015 de Daniel Nicolescu și Sebastian Ioniță, la dezvoltarea soluției SymphoPay lucrând în prezent o echipă de 10 oameni cu experiență vastă în domeniul tehnologiilor financiare și comerțului online.

După SmartBill, investiția în SymphoPay este cea de-a doua finanțare a GECAD Group în companii din domeniul financiar din 2016. Printre alte proiecte din portofoliul activ al fondului de investiții se numără Vector Watch, Gluru și PawSquad.