Hardware — April 6, 2016 at 9:22 am

Noi configuraţii pentru PC-urile din realitatea virtuală

by

 

dell-company-logo-001Dell a lansat noi soluţii Virtual Reality-ready care înglobează criterii de rafinare pentru o experienţă VR optimă, indiferent că e vorba de consumul sau de crearea de conţinut VR. Dell a definit soluţiile VR-ready pe baza a trei criterii:

  • Cerinţe minime de procesor, memorie şi placă grafică pentru suportarea unor experienţe VR optime;
  • Drivere grafice calificate pentru a funcţiona optim cu aceste soluţii;
  • Trecerea testelor de performanţă efectuate de Dell prin folosirea criteriilor de testare cerute de furnizorii HMD (head-mounted display- căşti de vizualizare montate pe cap), ISV-uri sau furnizori terţi, acolo unde aceste teste au fost disponibile.

Lucrând îndeaproape cu partenerii săi software şi hardware, Dell îşi accentuează angajamentul faţă de viitorul VR prin furnizarea de soluţii optimizate pentru consumul şi crearea de realitate virtuală, împreună cu aplicaţii ISV pentru clienţii profesionişti.

Dell Precision furnizează, de mulţi ani, experienţe captivante de lucru cu computerul, incluzând aici scufundări în peşteri 3D, simulări şi aplicaţii militare. Această nouă generaţie de VR aduce experienţele captivante de vizualizare la nivelul maselor prin democratizarea tehnologiei“, a declarat Rahul Tikoo, director executiv şi general manager pentru staţiile de lucru Dell Precision. “Implementările sunt nenumărate ca posibilităţi iar gama de staţii Precision urmăreşte satisfacerea nevoii de rigoare sporită atunci când creatorii profesionişti de conţinut solicită ce e mai bun în termeni de performanţă şi fiabilitate ca să poată genera conţinut VR.

De asemenea, Dell a anunţat actualizări pentru staţiile de lucru Dell Precision Tower, în scopul satisfacerii nevoilor creatorilor profesionişti prin intermediul sporirii performanţelor, graficii şi memoriei în scopuri de generare conţinut VR. Noile staţii Dell Precision Tower 5810, 7810 şi 7910, precum şi Rack 7910 au fost actualizate cu noi procesoare Intel Broadwell EP multi-core, care generează performanţe sporite pentru aplicaţii înlănţuite, ideale în scopuri de modelare, analiză şi calcul profesionist.

Printre actualizările suplimentare se numără cea mai nouă tehnologie grafică de la AMD şi NVIDIA, discurile Dell Precision Ultra-Speed PC1e, cu performanţe de viteză până la patru ori mai mari decât stocarea tradiţională de date SATA SSD (1), şi până la 1TB de memorie DDR4 (2) funcţionând la frecvenţă de 2400 MHz. Îmbunătăţirile includ, de asemenea, tehnologii exclusiviste Dell, cum ar fi tehnologia patentată Reliable Memory Technology de la Dell, tehnologia de accelerare cache Intel CAS-W de la Dell pe partea de software şi o variantă actualizată de Dell Precision Optimiser care armonizează automat staţia de lucru pentru 22 de profile de aplicaţii profesionale, astfel crescând productivitatea şi asigurând cea mai bună performanţă globală. În plus faţă de aceste îmbunătăţiri impresionante de perfomanţă, Dell şi-a extins ofertele de răcire lichidă, care îmbunătăţesc acustica sistemelor cu până la 38% (3).