Securitate — April 7, 2016 at 4:25 am

Soluţie software dedicată securităţii perimetrale

by

Prin lansarea soluţiei software AXIS Perimeter Defender, compania Axis Communications pune acum la dispoziţia integratorilor săi o soluţie de protecţie perimetrală completă. Dedicată segmentului enterprise, aplicaţia software de analiză video este scalabilă şi flexibilă şi permite detectarea cu uşurinţă a tentativelor de intrare prin efracţie. Aplicaţia este compatibilă cu alte produse Axis, precum camere de supraveghere, goarne de reţea sau alte software-uri de management video dezvoltate de terţe companii. Un sistem de securitate format din astfel de produse are rolul de a asigura o protecţie şi o supraveghere perimetrală eficientă, de a creşte nivelul de securitate al zonelor de acces şi de a acoperi zone extinse.

system_setup_perimeter_defenderAxis Communications, lider mondial în dezvoltarea de camere video de supraveghere, anunţă lansarea AXIS Perimeter Defender – soluţie software de protecţie perimetrală. Aplicaţia este concepută pentru a fi integrată în sisteme de securitate dedicate spaţiilor complexe şi extinse, tip enterprise. Prin această lansare, partenerii Axis vor putea să ofere clienţilor o soluţie de protecţie scalabilă şi flexibilă, folosind camere termice, camere PTZ, AXIS Perimeter Defender şi goarne de reţea.

AXIS Perimeter Defender este uşor de instalat, configurat şi gestionat. Soluţia foloseşte module de analiză complexe, ce asigură o acurateţe, o eficienţă şi un nivel de scalabilitate maxime. Aplicaţia suportă multiple scenarii de detecţie, inclusiv împotriva accesărilor neautorizate şi a acţiunilor de vagabondaj. Astfel, poate fi folosită cu succes pentru securizarea unor zone cu grad ridicat de risc, precum centrale electrice, uzine chimice sau altfel de instituţii ce au nevoie de un control al accesului foarte strict.

Procesul de scalabilitate reprezintă, de cele mai multe ori, o adevărată provocare atunci când discutăm despre un sistem de mare securitate, ce poate fi compus de la 10 până la 100 de camere. Prin integrarea procesului de analiză direct în camerele de supraveghere, AXIS Perimeter Defender nu mai depinde de serverul central pentru a procesa imaginile video. Astfel, soluţia oferită de Axis este una ce poate fi extinsă cu uşurinţă şi nu necesită o redesenare a sistemului de securitate sau un upgrade hardware de fiecare dată când este adăugată o cameră”, a declarat Peter Friberg, ‎Director Solution Management, Axis Communications.

Aplicaţia vine însoţită de un management intuitiv şi de o serie de funcţii speciale, toate disponibile prin intermediul unei singure interfeţe software. Procesul de proiectare şi instalare a sistemului de supraveghere se realizează rapid şi facil, iar operatorii pot configura şi gestiona toate camerele din reţea ce integrează modulul de analiză prin intermediul interfeţei centrale de management.

Adiţional, operatorii pot folosi un alt modul software prin care se pot asigura că nu există zone nemonitorizate. Modulul este oferit împreună cu AXIS Perimeter Defender. Astfel, întreg perimetrul va fi protejat la un nivel maxim de acurateţe şi consistenţă.

AXIS Perimeter Defender se bazează pe tehnologia dezvoltată de Digital Barriers, companie specializată în analiza datelor generate de camerele de supraveghere.

AXIS Perimeter Defender a fost certificată de către i-LIDS®, benchmark guvernamental specializat dedicat analizelor video, pentru a fi folosită în aplicaţii ce presupun monitorizarea unor zone sterile.