Hardware — April 11, 2016 at 7:45 am

Management mai ușor al alimentării cu energie electrică

by

 

Schneider Electric, specialistul mondial în managementul energiei și automatizări, și-a extins gama de surse neîntreruptibile de tensiune (UPS) Galaxy 300 cu modelele 60 kVA și 80 kVA. Ideale pentru companii mici și mijlocii, clădiri comerciale și facilități tehnice cu camere de servere de dimensiuni reduse, sistemele UPS Galaxy 300 60 kVA și 80 kVA oferă o protecție trifazată sigură și eficientă a alimentării cu energie electrică, pentru a preveni pierderile de timp sau de date în aplicațiile critice, toate acestea într-o configurație robustă, ușor de instalat și accesibilă ca preț. Noul sistem UPS permite, de asemenea, reducerea costurilor operaționale și de răcire prin eficiența energetică și distorsiunea armonică totală a curentului la mai puțin de 3,5% la sarcină maximă.

„Feedback-ul primit de la utilizatorii de energie de nivel mic sau mediu și de partenerii noștri arată că există o nevoie pentru un sistem care poate oferi o mai mare disponibilitate și fiabilitate, precum și un management mai ușor al alimentării cu energie electrică“, a declarat Sam Wu, global product manager în cadrul Schneider Electric. „Prin introducerea modelelor de 60 kVA și 80 kVA, întregul portofoliu UPS Galaxy 300 poate servi în prezent o gamă largă de organizații, răspunzând, în același timp, nevoilor clienților și partenerilor noștri prin intermediul celui mai bun sistem UPS din categoria sa, cu caracteristici simplificate de instalare, management și întreținere și cu o mai mare eficiență și ușurință în utilizare datorită interfeței intuitive.”

G300-Family-300x230Pentru a asigura disponibilitatea și funcționarea optimă, portofoliul Galaxy 300 10 – 80 kVA permite instalarea standard a uneia sau a două surse independente de alimentare cu energie electrică și utilizează o topologie online cu dublă conversie, care asigură o izolare reală între intrare și ieșire, cu timp de transfer zero. Un comutator bypass static, integrat, previne întreruperile de energie electrică întrucât permite transferul de sarcină în cazul supraîncărcărilor accentuate. Echipamentul conectat poate fi alimentat cu două unități UPS în paralel pentru a crește redundanța sistemului. De asemenea, sistemul oferă utilizatorilor opțiunea unei baterii de acumulatori integrate, cu până la 10 minute timp de funcționare, sau un încărcător robust de capacitate mai mare pentru bateriile externe instalate în rack-uri sau în cabinele externe, baterii care pot asigura un timp de funcționare de până la patru ore.

Utilizatorii au posibilitatea de a monitoriza şi gestiona cerințele de alimentare cu energie electrică la nivel local şi de la distanţă, prin intermediul unei interfeţe web sau SNMP. Interfața cu utilizatorul, ușor de citit și cu numeroase elemente grafice, asigură diagrame mimice, alarme audibile și este disponibilă în 18 limbi.

De asemenea, sistemele UPS Galaxy 300 10 – 80 kVA prezintă mai multe caracteristici care facilitează o instalare simplă, precum și unelte pentru optimizarea conformității, întreținerii și mentenabilității pe durata întregului ciclu de viață a sistemului. Un bypass pentru mentenanță ușoară permite izolarea completă a fiecărei părți a sistemului, fără întreruperi în alimentarea cu energie electrică, iar sistemul este prevăzut cu o ușă de acces și polițe culisante pentru o întreținere facilă în spații înguste. Pentru o instalare rapidă, configurațiile compacte, de tip turn, late sau înguste pot fi rulate cu ușurință în spații deja existente, iar toate conexiunile cu cabluri sunt ușor de identificat. Funcția de ghidare pas-cu-pas și meniul intuitiv permit o configurare rapidă și o navigare facilă a sistemului.

Caracteristici suplimentare ale sistemului includ:

  • Intrare dublă care permite instalarea a uneia sau a două surse independente de alimentare cu energie electrică;
  • Corectarea factorului de putere pe intrare care previne necesitatea supradimensionării cablurilor, întrerupătoarelor de circuit sau generatoarelor;
  • Opțiuni în ceea ce privește durata funcționării pentru sistemele UPS cu baterii integrate sau externe;
  • Disponibilitatea unor configurații 3:3 și 3:1 pentru o distribuție convenabilă a energiei;
  • Conformitate în ceea ce privește restricționarea utilizării anumitor substanțe periculoase (RoHS).

Sistemele UPS Galaxy 300 10 – 80 kVA sunt disponibile prin intermediul electricienilor și partenerilor Schneider Electric.