Internet/Telecom — April 19, 2016 at 7:37 am

Acces securizat “de oriunde” la datele companiei, de pe orice dispozitiv, oricând

by

Dell-company-197x197Dell a anunţat că a actualizat sistemul de operare (OS) SonicWALL Secure Mobile Access (SMA), care permite angajaţilor la distanţă ce folosesc telefoane inteligente, tablete sau laptopuri – gestionate din afară sau nu – accesul SSL VPN bazat pe politici la aplicaţii mission-critical, date şi resurse. Noul Dell SonicWALL SMA 11.4 oferă organizaţiilor puterea de a proviziona cu uşurinţă accesul mobil securizat la scară globală, indiferent de tipul datelor, dispozitivul utilizat şi/sau locaţia angajatului, prin intermediul unei noi abordări care asigură accesul securizat al mai multor utilizatori concurenţi. Pentru utilizatori din industrii cu grad ridicat de reglementare, cum ar fi cel guvernamental, cel financiar şi cel al sănătăţii, portofoliul SonicWALL SMA dispune de noi capabilităţi de asigurare a conformităţii de securitate cu cele mai noi reglementări guvernamentale şi din industrie. Acest nou SonicWALL SMA 11.4 reiterează angajamentul luat de Dell Security în privinţa ajutorării organizaţiilor în menţinerea productivităţii pentru forţele lor mobile în continuă creştere, fără a se face în vreun fel rabat de la securitate.

  • Portofoliul Dell SonicWALL Secure Mobile Access (SMA) oferă utilizatorilor acces rapid, bazat pe politici prestabilite, la active critice pentru afacere, prin combinarea VPN SSL şi a tehnicilor proxy cu tehnologia emergentă HTML5 şi tehnologia VPN per applicaţie
  • Permite organizaţiilor să adopte BYOD şi tehnologia mobilă, potejând împotriva noilor vectori de ameninţare
  • Noul Global Traffic Optimiser (GTO) oferă o nouă abordare a continuităţii în afaceri, prin furnizarea de scalabilitate masivă a utilizatorilor răspândiţi în geografii diferite, în acelaşi timp păstrând accesul securizat
  • Caracteristicile întărite de conformitate asigură aderenţa facilă a organizaţiilor la cele mai dure reglementări guvernamentale şi din industrie

Proliferarea dispozitivelor mobile la locul de muncă alimentează nevoia de acces mobil securizat

Conform raportului 2016 Dell Security Annual Threat Report, recent publicat, atacurile malware împotriva ecosistemului Android continuă să crească, punând cele mai multe telefoane inteligente în pericol. Nu numai că cererile de recompensare specifice ecosistemului Android au câştigat popularitate de-a lungul anului trecut, însă cei care scriu malware Android continuă să depună mari eforturi de a găsi modalităţi creatoare de a scăpa de detectare şi analiză. Odată cu creşterea numărului de dispozitive personale şi acordate de firmă care sunt folosite de angajaţi pentru accesarea activelor din reţeaua firmei, această tendinţă alarmantă din cadrul atacurilor malware înregistrate în ecosistemul Android a determinat firmele să caute modalităţi de furnizare a accesului securizat la aplicaţiile, datele şi resursele companiei, de pe orice dispozitiv, fără a se compromite securitatea reţelei.

 

Portofoliul Dell SonicWALL Secure Mobile Access include tehnologie brevetată, proiectată special pentru detectarea aplicaţiilor infectate cu malware şi fals mobile, permiţând administratorilor IT să îşi extindă în siguranţă serviciile de la distanţă la platforme mobile Android şi IOS. SMA permite administratorilor să previzioneze rapid accesul securizat şi privilegiile bazate pe roluri pentru angajaţii de la distanţă autorizaţi, contractori, vendori şi angajaţi temporar, astfel încât aceştia să dispună de acces rapid şi facil la resurse corporate aprobate în prealabil, cu scopul de a rămâne productivi. În schimb, organizaţiile capătă puterea de a institui o politică de acces blindată la ameninţări, pentru a-şi proteja reţeaua de companie şi datele de accesul neautorizat şi de malware.

 

Securizare acces concomitent cu creştere productivitate pentru utilizatori mobili şi la distanţă

Conform unui recent raport Forrester, angajatul digital are nevoie de acces la date sensibile în orice moment al zilei şi săptămânii, din orice locaţie şi de pe orice dispozitiv. 52% din angajaţi la nivel global au acces la datele clienţilor (cum ar fi nume, informaţii de contact sau date despre cardurile de credit) indiferent că au nevoie sau nu de ele la lucru. Securizarea acestui acces reprezintă singura cale de a îmbunătăţi angajamentul fără a se risca încrederea clientului (1).

 

Noul Dell SonicWALL SMA 11.4 asigură acces securizat peste toate sistemele de operare cheie şi dispozitivele mobile, incluzând aici Windows, iOS, Mac OSX, Android, Kindle Fire, Linux şi Chrome OS. Soluţia creşte productivitatea angajaţilor mobili şi a celor la distanţă, protejează datele de ameinţări şi se integrează cu soluţiile de mobile management de top din industrie pentru furnizarea celei mai sigure soluţii complete de securitate şi de management al mobilităţii pentru dispozitive gestionate de la distanţă, BYOD şi CYO (Choose-Your-Own). Printre actualizările esenţiale de funcţionalitate aduse acestei noi versiuni se numără:

 

  • Global Traffic Optimiser (GTO) – furnizează o abordare revoluţionară a livrării de scalabilitate globală masivă pentru utilizatori din geografii concurente, simultan continuând să păstreze accesul securizat. Acest fapt permite organizaţiilor să furnizeze mai bine continuitate din cadrul serviciului lor de acces securizat, pe măsură ce se confruntă cu o creştere a forţei de muncă şi o expansiune a companiei către locaţii diferite, atât din interiorul ţării de reşedinţă, cât şi dinafara acesteia.
  • Conformitate cu reglementările – asigură conformitatea de securitate cu cele mai stringente reglementări guvernamentale şi din industrie, aşa cum sunt Federal Information Processing Standards (FIPS) şi suportul de criptografie Suite B. Acest fapt este crucial ca utilizatorii din organizaţii cu grad ridicat de reglementare (guvern, instituţii financiare, sănătate publică etc) să poată respecta cerinţele de conformitate.
  • Management API – furnizează clienţilor şi terţilor acces la SonicWALL SMA API. Astfel se permite ca fluxul de lucru, orchestrarea şi automatizarea, toate îmbunătăţite să optimizeze mai bine procesele operaţionale în scopuri de productivitate crescută şi costuri reduse.
  • Suport întărit pentru Security Assertion Markup Language (SAML) 2.0 – furnizează o experienţă de utilizator final pozitivă prin permiterea Single Sign-On (SSO), astfel încât utilizatorii să nu fie nevoiţi să acceseze individual aplicaţiile SaaS.

Printre alte îmbunătăţiri notabile efectuate recent pentru seria Dell SonicWALL SMA se numără:

  • Sistemul de management centralizat (CMS) – oferă monitorizare şi management SMA, precum şi alocare dinamică de licenţe nodurilor care au cerere, fapt care reduce TCO-ul organizaţiei şi generează continuitate la un nivel superior
  • Clienţi HTML5 şi Proxies – permite utilizatorilor să ruleze toate aplicaţiile din interiorul unei singure ferestre de browser, stabilind cu mare uşurinţă conexiuni la resurse, cu suport de tip zero-day
  • Autorizare Dispozitiv Personal – protejează drepturile utilizatorilor în privinţa datelor lor personale, pe dispozitivele lor proprii, atunci când acestea sunt folosite în reţele corporate.

 

Citate:

 

Patrick Sweeney, vice-preşedinte, product management și marketing, Dell Security:

“Cu atât de multe dispozitive mobile, atât oferite de angajator, cât şi în proprietate personală, care sunt aduse la locul de muncă de către o forţă de lucru în creştere numerică, datele şi aplicaţiile se întrepătrund şi cresc pentru organizaţii riscul unei breşe serioase de securitate. Portofoliul Dell SonicWALL Secure Mobile Access (SMA) adresează nevoia organizaţiilor de a minimiza rapid fereastra de expunere pentru angajaţii mobili şi cei de la distanţă, înainte ca un infractor să poată provoca daune organizaţiei prin obţinerea accesului la datele de companie, fie din eter, fie de pe dispozitivul mobil în sine. Dell SonicWALL SMA 11.4 furnizează clienţilor noştri acces mobil complet securizat la orice tip de date, prin intermediul oricărui dispozitiv şi pentru oricare utilizator autorizat, aşa cum este instrumentat prin politica de firmă de către administratorii IT ai companiei.”

 

Disponibilitate:

  • Dell SonicWALL Secure Mobile Access OS 11.4 este disponibil din acest moment gratuit pentru clienţi care au instalat modelul de bază SonicWALL SMA 1000 şi dispun de un contract de suport tehnic valabil
  • Soluţiile Dell sunt disponibile atât direct cât şi prin partenerii de canal