Mobilitate — April 20, 2016 at 8:46 pm

Cine a făcut rezervările de pe mobil în 2015

by

freespeech2Rezervările realizate de pe dispozitive mobile au continuat să fie pe trend ascendent în 2015, majoritatea fiind realizate de către bărbați, în principal în lunile mai și noiembrie, biletele achiziționate mobil costând între €20 și €2000, arată datele Tripsta. 
Potrivit datelor, numărul de rezervări realizate de către utilizatorii Tripsta de pe dispozitive mobile a continuat să crească în ritm constant în 2015, majoritatea rezervărilor mobile fiind făcute în mai și noiembrie, dar și în martie, aprilie și octombrie.

Atunci când vine vorba de dispozitivele folosite pentru a rezerva călătorii, majoritatea călătorilor români au folosit website-ul mobil al Tripsta (87.5%), în timp ce restul au preferat aplicația iOS a Tripsta (12.5%), bărbații fiind mai înclinați să rezerve călătorii de pe mobil comparativ cu femeile.

Cele mai rezervate destinații de pe mobil
În 2015, cea mai rezervată destinație via mobil a fost pe ruta București – Istanbul, pe locul doi din punct de vedere al rezervărilor mobile fiind zborurile operate pe rutele Londra-București și București – Londra.

În ceea ce privește zborurile domestice, cele de la Iași la București au fost cel mai des rezervate de pe un dispozitiv mobil, urmate de zborurile București – Cluj și București – Iași.

Prețurile pentru călătoriile rezervate de pe mobil?

Prețul pentru zborurile rezervate de pe mobil a variat de la €20 în cazul celui mai ieftin la peste €2.000 pentru cel mai scump.

Cel mai scump zbor rezervat prin intermediul website-ului mobil al Tripsta a fost pe ruta Phuket (Thailanda) – București (€2.200), în timp ce zborul cel mai scump achiziționat via iOS a costat €1.030 și a fost pentru ruta București Otopeni – Portela Lisabona.

Pe de altă parte, cea mai ieftină rezervare făcută de pe site-ul mobil a costat doar €20, pentru un zbor de la București la aeroportul londonez Stansted. Prin intermediul aplicației iOS, cel mai ieftin bilet a fost cumpărat pentru ruta Londra – Dublin, pentru €28.