Transport/Travel — April 20, 2016 at 6:57 pm

Copenhagen Airports înlocuiește sistemul de gestionare a traficului aerian

by

amadeus

Acordul cadru, ce include atât aeroportul Kastrup, cât și Roskilde, va oferi fundația IT ce va sprijini viziunea aeroporturilor din Copenhaga de a deveni un nod de transport aerian pentru Europa de Nord. Aeroporturile vor adopta o gamă largă de soluții Amadeus ce vor înlocui sistemul curent de gestionare a traficului aerian, inclusiv AODB (Airport Operational Database) și RMS (Resource Management System) bazate pe cloud.

Copenhagen Airports, compania care deține și operează aeroporturile Kastrup și Roskilde din Copenhaga, a ales Amadeus ca partener IT pe termen lung. Acest parteneriat strategic, în care Amadeus va furniza către Copenhagen Airports tehnologie cloud de ultimă generație, va oferi numeroase beneficii, inclusiv îmbunătățirea performanței operaționale și a experienței clienților.

Acordul prevede implementarea a nouă soluții Amadeus, ce vor înlocui actualul sistem de trafic aerian, transformând operațiunile într-o gamă variată de domenii:
Airport Collaborative Decision Making Portal: permite tuturor partenerilor din aeroport, precum companiile aeriene, companiile de handling la sol și de realimentare să aibă acces la un portal comun și informații operaționale consistente, îmbunătățind astfel considerabil eficiența operațională și asigurând un mai mare grad de conștientizare a diferitelor situații ce necesită decizii imediate.
Airport Operational Database (AODB): acționează ca un “creier” central al aeroportului. AODB, bazată pe cloud, va oferi în timp real informații coerente tuturor părților interesate și către toate sistemele. Noul AODB al Copenhagen Airports va fi găzduit off-site, eliminând necesitatea oricărei infrastructuri locale. Acesta va fi livrat ca Software-as-a-Service (SaaS), care prin concepție simplifică sistemele IT și reduce complexitatea proceselor de integrare a sistemelor între părțile interesate și furnizorii de date.
Baggage Reconciliation System (BRS): este o soluție de reconciliere inovatoare, care procesează informații referitoare la pasageri, zboruri și bagaje, în timp real, de la check-in până la decolare. Migrarea către Amadeus BRS va permite retragerea a trei sisteme vechi proprietare de același tip și va asigura în totalitate reconcilierea bagajelor.

Aceste soluții se adaugă soluției Amadeus Airport Fixed Resource Management (RMS), care a fost dezvoltată în comun cu Copenhagen Airports și implementată anul trecut. Dispunând de metode avansate de captare a informațiilor necesare tuturor părților interesate, RMS, bazat pe cloud, oferă cele mai bune recomandări posibile cu privire la modul de alocare a resurselor aeroportuare fixe, cum ar fi standurile și porțile de îmbarcare, permițând astfel aeroporturilor creșterea capacității cu investiții mai mici în infrastructură.

Christian Poulsen, CIO și Vicepreședinte pentru Active și Technologie, Copenhagen Airports, descrie rolul pe care IT îl joacă în sprijinirea obiectivelor strategice ale companiei: “Avem o viziune ambițioasă, de a deveni un nod de transport aerian, de clasă mondială, pentru Europa de Nord. Obiectivul nostru este de a crește de la 25 la 40 de milioane de pasageri pe an. Optimizarea infrastructurii noastre este o parte a acestui plan, pentru a ajuta mai bine companiile aeriene, partenerii noștri, să servească numărul tot mai mare de rute internaționale. De aceea, noi am ales Amadeus ca partener strategic. Compania Amadeus are o experiență dovedită și este un lider în privința capabilităților cloud, fiind capabilă să ofere soluții IT operaționale, ce ne vor permite să ne îndeplinim obiectivele, asigurându-ne, în paralel, că ne păstrăm concentrarea asupra inovării.”

“Așteptăm cu nerăbdare să ajutăm Copenhagen Airport să valorifice puterea tehnologiei cloud, prin intermediul acestui acord major. Aeroporturile din întreaga lume au în vedere utilizarea tehnologiei, ce poate contribui la creșterea capacității, eficienței, îmbunătățirea experienței pasagerilor și identificarea de noi oportunități de a obține venituri, în același timp oferind servicii mai competitive pentru clienții lor – companiile aeriene. Ținând cont de constrângerile de capacitate ce afectează desfășurarea traficului aerian în Europa, putem vedea schimbări în industria aeroporturilor, pe măsură ce operatorii precum Copenhagen Airports, o companie recunoscută în mod constant pentru eficiența și accentul pe inovație, aleg să profite de avantajele aduse de cloud.”, a declarat John Jarrell, Head of Airport IT, Amadeus.

Divizia Airport IT a Amadeus a fost creată în anul 2011 și a cunoscut o rapidă creștere organică. În același timp, s-a dezvoltat și prin achiziționarea UFIS Airport Solutions în 2014 și mai recent, achiziționarea Air-transport IT Services în 2015.

Soluțiile implementate de Amadeus la Copenhaga sunt:
• Amadeus Flight Information Display System (FIDS)
• Amadeus Mobile Resource Management System (MRMS)
• Amadeus Airport Analytics
• Amadeus Local Information Broker
• Amadeus AODB
• Amadeus Airport Fixed Resource Management System (FRMS)
• Amadeus Departure Sequence Manager (SEPL)
• Amadeus A-CDM Portal
• Amadeus Baggage Reconciliation System (BRS)