EDUCATIE / JOB — April 20, 2016 at 6:48 pm

Dublu click pe educatie cu Renault si Ateliere Fara Frontiere

by

ateliere1

Ateliere Fara Frontiere lanseaza pe 6 aprilie 2016 programul “Dublu click pe Educatie cu Renault si Ateliere Fara Frontiere”.
500 de echipamente IT (desktopuri si laptopuri), donate de Renault si reconditionate de Ateliere Fara Frontiere, vor dota organizatii non-profit si institutii educationale, culturale si sociale din judetele Arges, Dambovita, Bucuresti si Ilfov.
Aflati mai multe despre cine poate aplica si ce proiecte sustinem pe site-ul www.educlick.ro. Termenul limita de inscriere a proiectelor este 6 mai 2016.

Cei interesati se pot inscrie pe platforma online educlick.ro dedicata proiectului, printr-un formular personalizat. Fiecare aplicant va inscrie un proiect de educatie, pentru implementarea caruia ii sunt necesare echipamente informatice. De asemenea, formularul trebuie sa cuprinda informatii despre institutia respectiva.

La finalul inscrierilor, un juriu format din reprezentanti ai Grupului Renault Romania, asociatiei Ateliere Fara Frontiere si parteneri independenti va analiza toate proiectele si va decide, pe baza unor criterii obiective, care vor fi institutiile castigatoare.

Contextul proiectului

Potrivit raportului de tara publicat de Comisia Europeana in martie 2016, mai putin de jumatate din forta de munca din Romania (46%) poseda abilitati digitale suficiente, fata de 72% in UE, acest aspect putand deveni un obstacol major in calea dezvoltarii economice. Din acest motiv, incepand cu 2014, Ateliere Fara Frontiere si Grupul Renault Romania au pus bazele unui partenariat menit sa dezvolte abilitatilor digitale in randul copiilor si tinerilor.
In urma primului partenariat de Solidaritate digitala, desfasurat in toamna anului 2014, 320 de echipamente uzate au fost donate de Grupul Renault Romania, au fost reconditionate la standarde europene de ‘’mesterii’’ din Ateliere Fara Frontiere, pentru ca in final 11.000 de copii din Arges si Dambovita sa beneficieze de materiale informatice in 2015. Iata lista celor 20 de institutii de invatamant si 8 ONG-uri castigatoare aici.

Proiectul « Dublu Click pe educatie cu Renault” face parte din programul EduClick, programul national prin care Ateliere Fara Frontiere si partenerii sai doneaza echipamente IT organizatiilor non profit si institutiilor de invatamant si sociale din Romania. Acest program:
reda dreptul copiilor si tinerilor la educatie digitala prin dotarea proiectelor educationale asociatiilor si institutiilor cu echipamente IT;
integreaza socio-profesional 25 de persoane pe piata muncii prin reconditionarea echipamentelor IT in cadrul Ateliere Fara Frontiere.