Data Center / Storage — April 20, 2016 at 6:20 pm

Infrastructură hiper-convergentă Dell pentru un IT flexibil, scalabil şi optimizat

by

42-18047608

Dell extinde cel mai vast portofoliu de infrastructură hiper-convergentă din industrie, cu scopul de a ajuta clienţii să accelereze şi să simplifice instalarea şi gestiunea IT-ului pentru satisfacerea obiectivelor lor curente, concomitent cu pregătirea pentru viitor. Noile adăugiri, de la aplicaţiile VCE® VxRail™ şi sistemele VxRack™, la nodurile flexibile VMware Virtual SAN Ready şi generaţia următoare de aplicaţii hiper-convergente Dell XC Series, permit companiei Dell să ofere cea mai mare varietate de soluţii hiper-convergente de clasă mondială, de la arhitecturi de referinţă la soluţii dedicate unor scopuri particulare.

Infrastructurile hiper-convergente, care combină funcţii complete de stocare date, procesare date şi networking într-o singură soluţie sau aplicaţie, în mod tipic dedicată mediilor virtualizate, continuă să aibă un impact sporit, pe măsură ce organizaţiile beneficiare culeg roadele unor operaţiuni mai eficiente şi mai rapid de valorificat de pe urma IT-ului scalabil şi optimizat. Conform firmei de cercetare şi analiză piaţă IDC, piaţa globală a sistemelor hiper-convergente este aşteptată să crească cu o rată anuală agregată (CAGR) de aproape 60% până în 2019, atingând un volum de vânzări de peste 3,9 miliarde USD.

Axându-se pe sprijinirea nevoilor IT curente ale clienţilor, cu gândul permanent la viitor, Dell a devenit partenerul IT preferat pentru organizaţii de toate dimensiunile care caută cele mai potrivite soluţii IT pentru atingerea obiectivelor lor unice. Dell a construit cel mai larg portofoliu de infrastructură hiper-convergentă din industrie pentru a adresa criteriile multiple ale clienţilor, în vederea obţinerii succesului în cadrul instalărilor de soluţii. Dell propune opţiuni care oferă clienţilor flexibilitatea de a-şi construi în mod previzionabil propriile soluţii, de a începe la nivel mic, cu aplicaţii scalabile sau de a instala soluţii predefinite complete. Portofoliul Dell de infrastructură hiper-convergentă permite alinierea precisă cu mediul IT unicat, încărcările de lucru şi cerinţele de performanţe şi scalabilitate ale fiecărei organizaţii.

Începând de acum, noile adăugiri la portofoliul hiper-convergent Dell includ revânzarea ofertelor de hiper-convergenţă de la VCE, divizia EMC pentru platforme convergente:

Familia de aplicaţii VCE VxRail
– reprezintă singurele aplicaţii de infrastructură hiper-convergentă proiectate în comun cu VMware şi sunt complet integrate, preconfigurate şi pre-testate pentru medii VMware. Prin combinarea serviciilor complexe şi a capabilităţilor de management de sisteme EMC cu software-ul VMware pentru hiper-convergenţă, Aplicaţiile VCE VxRail sunt disponibile într-o gamă largă de configuraţii pentru instalări de dimensiuni mici şi medii, începând de la un preţ de listă de 60.000 USD, pentru adaptarea unei mari varietăţi de încărcări de lucru la o gamă largă de configuraţii, incluzând opţiuni all-flash.

Nodul VCE VxRack şi sistemul VxRack 1000 FLEX
Sistemele VCE VxRack reprezintă o modalitate de tip transformaţional pentru clienţii care vor să treacă de la reţele fizice de tip Storage Area Network (SAN) la sisteme hiper-convergente, dispunând de abilitatea de scalare a mii de noduri cu suport multiplu de tip hipervizor. Nodul VxRack este un bloc de tip software-defined storage, cu software EMC® ScaleIO®, care permite o instalare rapidă şi scalabilitate flexibilă. Sistemul VxRack 1000 FLEX este o ofertă de infrastructură hiper-convergentă care furnizează procesare de mare performanţă, stocare de tip software-defined şi networking.

De asemenea, Dell a lansat şi Arhitectura Dell de referinţă pentru infrastructuri convergente EMC, care furnizează clienţilor flexibilitate în instalarea unei arhitecturi scalabile, tip rack, prin folosirea de servere Dell PowerEdge.

Mai jos sunt prezentate alte adăugiri la portofoliul lărgit Dell de intrastructură hiper-convergentă, care demonstrează varietatea de oferte, de la blocuri de construcţie flexibile la aplicaţii şi soluţii complete:

Nodurile virtuale SAN Ready Dell VMware
– Clienţii pot inova mai rapid şi pot reduce riscul asociat proiectului construindu-şi propriile soluţii hiper-convergente, bazate pe VMware cu ajutorul Virtual SAN Ready Nodes de la Dell. Aceste blocuri de construcţie reprezintă configuraţii gata de comandat, validate, care pot fi integrate în fabrică cu servere Dell PowerEdge şi software hiper-convergent VMware. Gama vastă de configuraţii satisface cele mai diverse cerinţe de încărcări de lucru.

Seria Dell XC de aplicaţii hiper-convergenteAplicaţiile Dell XC Series sunt, în acest moment, primele soluţii de intrastructură hiper-convergentă bazate pe Nutanix din cadrul industriei de profil care încorporează cea mai nouă familie de produse Intel®Xeon®Processor E5-2600 v4 Broadwell. Această caracteristică furnizează performanţe mai rapide portofoliului de aplicaţii 1U şi 2U complet configurabile, ajutând la accelerarea accesului clientului la date şi aplicaţii în cazul instalărilor înalt scalabile, pentru cazuri de folosinţă care se întind de la VDI la cloud privat. Aplicaţiile sunt acum certificate în sensul integrării cu platforma tehnologică SAP NetWeaver®, operând pe Linux.

Platforma de cloud hibrid Dell pentru VMware adaugă Virtual SAN
– Această arhitectură de referinţăintegrează cele mai bune tehnologii Dell şi VMware. Integrarea Dell Active System Manager cu VMware vCenter, vRealize şi Virtual SAN creează o platformă de cloud privat şi hibrid bogată în caracteristici şi extrem de bine optimizată, cu capabilităţi de automatizare completă de la cloud-ul privat la cel public. Noul suport VMware Virtual SAN oferă îndrumare pentru construirea de cloud-uri prin folosirea software-ului hiper-convergent cu un sistem care conectează VMware vRealize direct la o infrastructură fizică.

Disponibilitate
Aplicaţiile VCE VxRail, Nodul VCE VxRack, nodurile Dell VMware Virtual SAN Ready (construite de clienţi) şi cele mai noi aplicaţii Dell XC Series sunt deja disponibile la nivel global de la Dell şi de la partenerii Dell PartnerDirect.
Dell Reference Architecture pentru EMC Converged Infrastructure, suportul VMware Virtual SAN cu Dell Hybrid Cloud Platform pentru VMware, and Dell VMware Virtual SAN Ready Nodes (instalate în fabrică) sunt planificate pentru a fi disponibile din trimestrul doi 2016.
Sistemul VCE VxRack 1000 FLEX este disponibil de acum direct de la Dell în SUA. Disponibilitatea la nivel global şi pe canalele de distribuţie este planificată pentru trimestrul doi 2016.