Business — April 20, 2016 at 6:13 pm

România are incubator pentru studiourile dezvoltatoare de jocuri video

by

carbonCarbon, primul incubator din România care își propune să dezvolte industria de gaming, a fost creat într-un spațiu al Europei de Est care s-a afirmat în ultimii ani prin numărul tot mai mare al dezvoltatorilor de jocuri. Carbon a fost înființat de către un grup de profesioniști în domeniu: Cătălin Butnariu, Head of Deployment în cadrul Amber Studio, Dragoș Hâncu, General Manager al Amber Studio, și Jaime Gine, un investitor spaniol cu o experiență de peste 15 ani îndustria de gaming.

Carbon a apărut ca urmare a nevoii de finanțare și know-how a dezvoltatorilor independenți de jocuri video, al căror număr este în continuă creștere.

Carbon își propune să sprijine antreprenorii regionali din zona de gaming, ajutându-i să creeze jocuri unice și să pună bazele unor businessuri viabile.

Incubatorul oferă o finanțare directă de până la 50.000 de dolari pe proiect, precum și servicii personalizate de consiliere, structurate în trei pachete, în funcție de necesitățile individuale ale businessurilor. Startupurile vor fi consiliate de către o rețea de mentori – experți în design, producție, monetizare și business development. De asemenea, există posibilitatea alocării unui buget suplimentar de marketing cu o valoare variabilă, stabilită de la caz la caz, pentru maximă eficiență.