Securitate — May 3, 2016 at 9:36 am

Identity & Access Management Impune folosirea drepturilor de acces în întreaga infrastructură IT a organizației

by

RomsymRomsym1

 

 

 

 

Firmele au nevoie de acces rapid, securizat și simplu către informații dar această nevoie trebuie echilibrată de cerințele securității “drepturilor de acces”ce asigură protecția informațiilor și respectarea cerințelor conformității.

Folosind soluții Identity-Powered Access, integrarea politicilor de tip “Gestionarea Accesului și Identității (Identity and Access Management, IAM) în mediile: locale, mobile și cloud devine un proces rapid și ieftin.
Soluțiile NETIQ folosesc informații despre identitate integrare pentru crearea, modificarea și retragerea de identități și de asemenea ajută la controlarea accesului.
NETIQ furnizează funcții precum: Gestionarea Identității, Gestionarea Accesului, înregistrare unică(single Sign On), controlul accesului, monitorizarea Identităților și administrare pentru Active Directory.

Furnizează utilizatorilor acces rapid și securizat către resursele de care au nevoie
Utilizatorii se așteaptă la acces rapid către resursele IT. De asemenea organizațiile doresc să retragă rapid dreptul de acces la fel de rapid pentru păstrarea securității. O altă problema pentru organizații este garantarea accesului securizat către personalul corect atât în mediul local cât și în cloud în cel mai rapid mod.

Produsul Securizează Parolele și Sunt Ușor De Memorat
Utilizatorii trebuie de obicei să memorize multe parole și asta duce la probleme precum: cereri de resetare costisitoare, compromiterea securității prin refolosirea parolelor și fustrare pentru utilizatori. Multe organizații doresc să implementeze soluții de tip înregistrare unică(single sign-on) atât în mediul cloud cât și local.

Furnizează Control Simplu Asupra Resurselor
Când utilizatorii au nevoie de acces către resurse, accesul trebuie aprobat rapid altfel utilizatorii devin neproductivi. Problema multor firme este cum să crească viteza proceselor de tip cerere, analiză și aprobare pentru utilizatori cât și pentru manageri indiferent de locația acestora.

Controlează Accesul Pentru Respectarea Cerințelor Conformității În Domeniul IT
Organizațiile trebuie să știe întotdeauna dacă respectă cerințele conformității și regulile din domeniul securității accesului și identității. Întrebarea este cum pot firmele să știe clar cine are acces la la ce informații și ce fac cu acest drept atât în timp real cât și de-a lungul istoriei.

Controlează și Monitorizează Utilizatorii Privilegiați
Dilema multor organizații este cum să ofere doar drepturile de acces și autoritatea necesară pentru ca angajații să își poată îndeplini sarcinile. Fără un control riguros asupra drepturilor de acces și rolurilor, organizațiile pot oferi din greșeală mai multe privilegii și drepturi utilizatorilor cea ce duce la breșe în securitate.

Furnizează Acces Securizat Pentru Utilizatori BYOD (Bring Your Own Device)
Firmele înfruntă problema creșterii numărulul de utilizatori ce vin cu propriile dispozitive ca să lucreze pe ele(BYOD).
Organizațiile trebuie să securizeze și aceste dispozitive și accesul acestora către resursele firmei pentru ca angajații să fie productivi și în afara sediului. Problema este cum să își protejeze informațiile private dar în același timp să permită utilizatorilor să fie productivi în orice loc la orice oră.

micro focusnetiq

 

Soluțiromsym dataile Micro Focus sunt diponibile în România prin distribuitorul autorizat Romsym Data (www.romsym.ro).