Evenimente — May 6, 2016 at 3:34 am

Piața telecom se întrunește la Ziua Comunicațiilor 2016

by

zcom2016Peste 300 de specialişti s-au inregistrat deja la Ziua Comunicațiilor, ediţia aniversară a celui mai longeviv eveniment din industria telecom locală, care se va desfășura miercuri 18 mai la J.W.Grand Hotel Marriott.  Din partea autorităţilor, au confirmat prezenţa Marius Bostan, Ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională şi Cătălin Marinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, iar din mediul privat Directorii Generali ai celor mai relevante companii ITC, atât operatori, cât şi furnizori de infrastructură și servicii și soluții. Cu un format nou, evenimentul va aborda mediul legislativ si de reglementare, evoluţia la nivel de infrastructură, precum și oportunităţile de afaceri la conexiunea dintre telecomunicaţii şi industria de software şi securitatea informatică. Ediţia 2016 introduce în premieră și trei sesiuni de tip workshop, care se vor derula în paralel pe subiecte legate de Infrastructură ITC, Internet of Things şi Securitate. Totodată, spaţiul expoziţional s-a extins la 200 mp şi va găzdui 20 de standuri ale unor companii româneşti şi străine.

Mă bucur să avem alături de noi, la ediţia aniversară, cele mai cunoscute companii și personalități din industrie. Această prezenţă bogată garantează o conferinţă de calitate şi un impact pe măsură. De asemenea, sperăm că noul format va fi eficient şi va permite discuţii cât mai concrete între participanţi. La finalul zilei vom recunoaşte meritele celor care au marcat aceşti 20 de ani de istorie a comunicaţiilor româneşti. Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi pe parcursul acestui drum”, afirmă Eugen Preotu, fondatorul conferinţei Ziua Comunicaţiilor.

Ziua Comunicatiilor recunoaşte şi premiază excelenţa in comunicaţii. Ca în fiecare an, conferinţa se va încheia cu un cocktail şi o degustare de vin, unde anul acesta, vor fi acordate in premieră distincţii „ 20 de ani de Excelență în Comunicații”. Acestea vor fi acordate unor companii și personalităţi care s-au evidenţiat prin lansarea unor produse şi servicii inovatoare sau prin iniţiative care au ajutat la dezvoltarea pieței.

Ediţia 2016 a conferinţei Ziua Comunicaţiilor se desfăsoară cu susţinerea celor mai importante companii din industria ITC locală: operatori ( Orange; RCS-RDS, Telekom, UPC, Vodafone), furnizori de infrastructură si echipamente (Ericsson, Huawei, Intrarom, Romkatel, Schneider Electric, ZTE, AllView, Robofun), companii de software și securitate (Bitdefender, Bull an Atos Company, Intel, Teamnet, Total Soft, Trend Micro, Combridge, GoblemaRO, Xerox) precum și instituţii publice (MCSI; ANCOM; ANSSI, CERT-RO etc.). Evenimentul are loc pe 18 mai la J.W.Grand Hotel Marriot. Participarea este liberă, pentru înregistrare accesati site-ul www.zcom.ro.