Guvernare/Licitatii — May 13, 2016 at 6:28 am

ANCOM propune modificarea destinatiei unor resurse de numerotatie

by

ancom
Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) supune consultarii publice un proiect de decizie pentru modificarea destinatiei codurilor scurte din subdomeniile 7t (de forma 7tvx(y)), utilizate pentru furnizarea de servicii de microplati.

Astfel, proiectul de decizie ANCOM pentru modificarea anexei la Decizia nr. 1131/2014 privind adoptarea Codului de conduita pentru utilizarea numerelor nationale scurte interne si a codurilor scurte SMS/MMS propune modificarea destinatiei subdomeniului de coduri scurte 7t, unde t=5, din “microplati pentru servicii dedicate adultilor”, in „microplati”, fara a face o distinctie intre serviciile pentru care se vor oferi microplati, urmand ca microplatile aferente serviciilor destinate adultilor sa fie efectuate numai prin intermediul numerelor scurte interne de forma 15vx(y).

Utilizarea codurilor scurte

Codurile scurte sunt utilizate doar in interiorul retelelor, prin urmare acestea nu se aloca de catre ANCOM. Au dreptul de a utiliza coduri scurte furnizorii de retele publice de comunicatii electronice care sunt si furnizori de servicii de comunicatii electronice destinate publicului sau care asigura furnizarea serviciilor de comunicatii electronice prin intermediul unor terti autorizati in acest sens, ce dobandesc de la ANCOM, prin licenta de utilizare a resurselor de numerotatie, dreptul de utilizare a unor resurse de numerotatie din domeniile 0Z=02, 0Z=03, 0Z=06 sau 0Z=07 din PNN.

Procedura de consultare

Proiectul de decizie ANCOM pentru modificarea anexei la Decizia nr. 1131/2014 este disponibil pe pagina de internet a ANCOM aici, persoanele interesate fiind invitate sa formuleze si sa transmita observatii si propuneri pana la data de 22.05.2016, pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Noua nr.2, sector 3, Bucuresti), direct la registratura sau prin intermediul directiilor regionale ale Autoritatii. Observatiile pot fi transmise si prin fax la numarul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.org.ro.