Securitate — May 20, 2016 at 9:05 am

Companiile își pot proteja datele din serviciile de cloud Google prin NetBackup şi Backup Exec

by

veritasVeritas Technologies anunţă integrarea soluţiilor NetBackup 7.7 şi Backup Exec 15, cu Google Cloud Platform. Cu ajutorul acestora, Veritas asigură vizibilitatea şi controlul necesare mediilor de cloud hibrid, iar organizaţiile pot utiliza serviciile cloud de la Google pentru backup şi recuperare.

Veritas NetBackup™ 7.7 este compatibil cu Google Cloud Storage Nearline la nivel enterprise. Astfel stocarea în cloud devine o alternativă la înregistrarea pe bandă, atunci când vine vorba de stocarea pe termen lung a datelor de backup. Soluția permite backup pentru volume mari de date la preţ redus, oferind în acelaşi timp acces la acestea, oricând şi oriunde. Prin sistemul său unic OpenStorage Technology (OST), NetBackup monitorizează şi administrează cu uşurinţă protecţia datelor, atât local cât şi în cloud-urile private şi publice. Indiferent de localizare – disc, bandă sau cloud – funcţiile NetBackup de management al ciclului de viaţă permit gestionarea modalității și momentului în care sunt mutate informaţiile în Google Cloud Storage.

NetBackup v7.7 aduce îmbunătățiri semnificative performanţei şi interoperabilității backup-urilor serviciilor de stocare în cloud, cum ar fi Google Cloud Storage. Una dintre funcţiile inovatoare ale NetBackup, Auto Image Replication (AIR), are capacitatea unică de a extinde recuperarea în caz de nevoie către cloud, replicând şi gestionând eficient datele de catalog şi de backup din mai multe locuri într-un un mediu cloud sigur. Backup Exec™ 15, soluţia de protecţie a datelor destinată organizaţiilor mijlocii, oferă backup şi recuperare solide, flexibile, uşor de folosit, pentru întreaga infrastructură IT, indiferent de platformă.

Backup Exec 15 e compatibil cu serviciile de stocare Google Cloud Standard şi Durable Reduced Availability, oferind organizaţiilor care implementează modelul agile pentru servicii IT posibilitatea de a optimiza disponibilitatea şi de a reduce riscurile şi costurile. Backup Exec 15 poate fi instalat local sau în cloud, pentru backup-uri de tip disk-to-disk-to-cloud şi direct-to-cloud.