IT in World — June 14, 2016 at 10:04 am

Personalul din IT devine personal de inovație

by

cioDacă la începutul erei IT, personalul de conducere al departamentelor IT avea principala responsabilitate în asigurarea unei alimentări cu energie electrică eficientă și fiabilă a departamentelor, odată cu evoluția rețelelor, aceste posturi se transformă în posturi de administrare și eficientizare a infrastructurii IT.

Conform analizelor din industrie, peste 80% din cheltuielile din IT sunt alocate pentru întreținere, restul de 20% fiind dedicat inovației.

Conform analiștilor, balanța trebuie să se schimbe către inovație, pentru dezvoltarea unor noi servicii și aplicații în vederea creșterii eficienței. Investițiile masive în dezvoltare și inovație mențin giganți precum Amazon și Uber în topul industriei, față de companii concurente care încă nu alocă fonduri suficiente în dezvoltarea IT.

Pentru transformarea în motoare de inovare, companiile trebuie să elimine decalajul dintre serviciile cloud publice și infrastructura locală, livrând experiența și performanța așteptată de clienți. Integrarea serviciilor în cloud a adus avantaje superioare pentru companiile care au fost lansate înainte de era cloud computing. Companii precum Arista Networks, Cloudera, MemSQL sau Pluribus au depășit decalajul dintre cele două moduri de lucru, implementând noile sisteme cloud. Această evoluție către cloud nu va complica sistemele IT, prin mutarea volumelor de lucru la terminalul corespunzător. Astfel, odată cu stabilirea parametrilor de lucru, echipele de IT vor scăpa de multe operațiuni, schimbând modul în care își desfășoară întreaga activitate. Este clar că viitorul aparține inovației pentru personalul și conducerea departamentelor IT, prin grăbirea implementării noilor servicii și infrastructuri în cloud.