Agricultura&FMCG — June 14, 2016 at 9:05 am

Soluție CRM customizată pentru industria agricolă

by
crm
Solutie CRM in cloud dedicata domeniului agricol

Ymens, primul broker de cloud din România care oferă soluții dedicate de cloudsourcing organizațiilor private și publice, anunță extinderea soluției CRM dezvoltată pentru Caussade Semences în România și pe piețele din Ungaria, Bulgaria și Republica Moldova. Sistemul CRM Caussade este prima soluție din portofoliul Ymens customizată pentru industria agricolă și implementată cu succes în România în ultimii doi ani, facilitând managementul eficient al datelor provenite de la peste 20.000 de fermieri despre aproximativ 700 de plante hibride utilizate în agricultură.

La nivel mondial, piața de CRM este într-o creștere continuă, fiind estimat de Gartner că va atinge o valoare de 36.5 miliarde de dolari până în 2017.1 De asemenea, până în 2018, organizațiile mari din piețe mature vor avea posibilitatea de a reduce cu doi ani ciclul de înlocuire al unei soluții CRM prin migrarea spre SaaS. Mai mult decât atât, Gartner estimează că până în 2018, companiile care își vor adapta site-urile comerciale de B2B cerințelor consumatorilor, vor înregistra creșteri ale cotei de piață și ale cifrei de afaceri cu până la 25%.2

Cele mai recente studii de piață relevă importanța tot mai mare pe care companiile o acordă relațiilor cu clienții, iar industria semințelor agricole, caracterizată de un potențial mare de creștere și consolidare, se aliniază acestei tendințe. Astfel, soluția implementată pornește de la dinamica tradițională furnizor-vânzător-client, ținând cont de toate aspectele care influențează deciziile în agricultură. Ymens CRM permite customizarea aplicației în funcție de fluxurile și procesele de business ale unei companii, astfel încât să acopere orice domeniu de activitate, atat în România, cat și la nivel internațional”, a declarat Alina Georgescu, Director de Vânzări Ymens.

Soluția Ymens CRM este o platformă extensibilă care folosește tehnologii Microsoft, luând în considerare nu doar aspecte care țin de activitatea de retail, ci și date privind repartiția loturilor de teren, date geografice, activități sezoniere și procentele de folosire a semințelor. Rapoartele oferite de CRM-ul Ymens permit extrapolarea unor tendințe și tipare în ceea ce privește planurile fermierilor pentru recoltele viitoare. Analiza acestora face posibilă adaptarea serviciilor Cassaude în funcție de rotația recoltelor, schimbările specifice fiecărui anotimp și particularitățile geografice. O astfel de soluție de tip cloud aduce, de asemenea, avantajul unor costuri operaționale și de administrare reduse.

La doi ani de la implementarea soluției CRM Ymens pentru Caussade Semences în România, rezultatele obținute aici ne-au determinat să extindem utilizarea ei pe piețele din Ungaria, Bulgaria și Republica Moldova. Know-how-ul și soluțiile tehnice se vor dovedi cu siguranță a fi un avantaj competitiv pentru compania noastră în aceste țări”, a declarat Iulia Cristea, Director Marketing Caussade Semences.

Ymens CRM pentru Cassaude poate fi integrată cu celelalte soluţii existente în platforma companiei, oferind utilizatorilor acesteia informaţii esentiale despre clienţi şi parteneri, în vederea asistării în procesul de stabilire a deciziilor strategice.

În acest an, printre prioritățile strategice ale Ymens se regăsește customizarea portofoliului pentru abordarea unor domenii precum servicii, asigurări, medical, turism sau distribuție.