Internet/Telecom — June 16, 2016 at 9:25 am

GE extinde investitiile in internetul industrial

by

 

GE DigitalGE extinde prezenta sa digitală in Europa si lanseaza noi produse, parteneriate si initiative, create pentru a promova cresterea in ecosistemul industrial digital pe Continent. Compania a anuntat lansarea unui nou birou digital in Paris care va fi nucleul acestui ecosistem.

Noul Birou Digital va deservi clientii si partenerii europeni si va fi amplasat in cladirea istorica Le Centorial, in cel de-al doilea arondisment. Acesta este primul birou din cele patru care vor fi lansate anul acesta, reprezentand o retea globala de centre prin care GE Digital va promova noi companii locale, va colabora cu clientii pentru a dezvolta noi aplicatii si pentru a extinde comunitatea tot mai mare de dezvoltatori industriali din Europa. Primul Birou Digital va oferi 250 de noi locuri de munca la Paris, axate pe inginerie, stiinta datelor, experienta utilizatorilor si proiectare.

Extinderea ecosistemului digital industrial

La baza acestui ecosistem in dezvoltare se afla Predix, platforma GE pentru internet industrial, precum si Predix.io, care permite inginerilor de software externi sa exploateze capacitatile sistemului pentru a construi, implementa si extinde aplicatii pentru internetul industrial intr-un mediu sigur si protejat pentru dezvoltatori. Platforma a fost deschisa pentru clienti in luna februarie si este deja folosita de aproape 11.000 de dezvoltatori din intreaga lume.

Noile oferte stimuleaza transformarea digitala

Studii recente estimeaza ca digitalizarea produselor si serviciilor va contribui cu peste 110 miliarde euro ca venituri anuale pentru industrie in Europa, in urmatorii cinci ani. Pentru a alimenta aceasta transformare, GE dispune de produse inovatoare care raspund nevoilor clientilor.

In luna aprilie, GE Digital a anuntat lansarea suitei sale Asset Performance Management (APM), primul set de aplicatii comerciale disponibile pe Predix. Astazi, compania a anuntat doua importante actualizari ale setului software GE Digital, ambele urmand sa amelioreze capacitatea sa de a deservi principalii clienti europeni.

GE Power a lansat noul sau software Centrala Electrica Digitala, creat pentru a juca un rol important in eforturile statelor de a respecta angajamentele asumate in cadrul COP21 privind emisiile de gaze cu efect de sera. Software-ul va ajuta clientii energetici europeni, cum ar fi Yildrim, sa isi creasca eficienta si sa reduca nivelul emisiilor generate de termocentralele pe baza de carbune. Centralele pe baza de carbune genereaza 40% din energia mondiala. Noul software GE poate reduce emisiile de CO2 generate de aceste centrale cu 2% si consumul de combustibil cu 67.000 tone de carbune pe an, fara ca acest lucru sa afecteze randamentul energetic.

In plus, suita Brilliant Manufacturing creata de GE va rula pe Predix, incepand cu cel de-al treilea trimestru al anului 2016. Brilliant Manufacturing colecteaza, conecteaza si analizeaza datele din fiecare domeniu de productie si foloseste aceste informatii pentru a-i ajuta pe producatori sa indeplineasca obiectivele de productie, controland, in acelasi timp, costurile si riscurile. Brilliant Manufacturing este si tehnologia care sta la baza software-lui GE Brilliant Factories, utilizat in prezent pentru imbunatatirea propriilor operatii.

GE Health Cloud, creat exclusiv pentru industria medicala si bazat pe Predix, este deja instalat si functioneaza in Marea Britanie. Noul ecosistem cloud si aplicatiile sale, lansate de GE Healthcare anul trecut, in cadrul celei de-a 101 reuniuni anuale a Societatii de Radiologie din America de Nord (RSNA) din Chicago, conecteaza software, hardware si metode analitice pentru a creste viteza, eficienta si colaborarea intre domenii medicale si echipe multidisciplinare – in mediul spitalicesc si in afara acestuia.

Generarea de rezultate pentru noi clienti si parteneri

GE Oil & Gas si Technip au semnat un Memorandul de Asociere pentru a explora noi solutii digitale, axate pe construirea si structurarea de proiecte in domeniul gazelor naturale lichefiate (GNL). Cele doua companii vor colabora pentru a explora aplicarea Predix si a solutiilor digitale in cadrul proceselor de proiectare, construire, dare in functiune, lansare si functionare pentru facilitatile GNL.

Ca parte a lansarii Biroului Digital, GE a incheiat un parteneriat cu NUMA – primul accelerator de companii start-up din Franta – si cu o serie de agentii guvernamentale, printre care si Banque Publique d’Investissement (BPI), pentru a identifica si a promova idei si companii start-up din regiune, cu un mare potential de crestere.