Evenimente — June 21, 2016 at 5:59 pm

Microsoft Accelerator Bootcamp susține dezvoltarea antreprenoriatului

by

În perioada 24-26 iiStock_000005164183Smallunie, Microsoft invită startup-urile românești din sectorul IT&C la Microsoft Accelerator Bootcamp, unul dintre cele mai importante evenimente pentru startup-uri și antreprenori organizate pentru prima dată în Europa Centrală și de Est de Microsoft și găzduite la TechHUB București.

În cele 3 zile, antreprenorii români cu obiective de dezvoltare regională sau globală vor lua parte la o sesiune intensivă de training despre cum să găsească clienți, despre cum să-şi recruteze o echipă, cum să obțină o investiție care să le stimuleze dezvoltarea companiei și cum să o valorifice în mod eficient.

Alec Saunders, Senior Director și Didem Un Ates, Global Partnerships Director al Microsoft Accelerators, vor fi mentori în cadrul evenimentului.

Conform unei analize Brainspotting, rezultatele recunoscute ale României în dezvoltarea industriei IT presupun peste 95.000 de profesioniști cu abilități tehnice, 47% dintre ei fiind dezvoltatori de software – și o poziție în Top 10 la nivel global în ceea ce privește numărul de profesioniști IT certificați care au reședința în țara noastră.

În ciuda dezvoltării permanente a industriei IT, generarea de IP românesc a reprezentat în mod tradițional o activitate secundară pe piață – cu mai puțin de 10 procente din dezvoltare orientate către acest segment. Totuși, cele mai recente tendințe încep să conteste această tradiție: România are acum peste 3.700 de startup-uri, 22 de huburi și incubatoare, și o comunitate în creștere de fonduri de capital de risc și investitori providențiali. Numai Microsoft numără aproximativ 500 de companii, membre ale programului său BizSpark.

Pentru înregistrare și pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne vizitați la adresa www.microsoft.ro/bootcamp