Distributie / Logistica — July 6, 2016 at 12:24 pm

De la o afacere de familie către un business de 10 milioane de euro

by

studiu-de-caz-Socrate-ERP-MediclimMediclim este o companie românească care activează în domeniul importului și distribuției de aparatură și reactivi pentru laborator. Compania a pornit ca o mică afacere de familie, iar în timp a avut o creștere spectaculoasă, dar și procesele interne au devenit mai complexe, ceea ce a dus la apariția nevoii de implementare a unei soluții ERP.

Mediclim folosește toate capabilitățile platformei SocrateCloud ERP & CRM & BI, iar pe lângă acestea s-au dezvoltat împreună o serie de module personalizate pe specificul domeniului de activitate, precum modulele de ofertare, de gestiune a contractelor, de monitorizare a echipamentelor sau cel de rezervare a stocurilor.

Modulul de ofertare a fost dezvoltat pentru a putea urmări statusul tuturor ofertelor. Specificitatea vine din faptul că Mediclim nu lucrează cu liste generice de prețuri, ci fiecare client are propria sa listă de prețuri personalizată, care este un punct de plecare pentru discount-uri.

Modulul de gestiune a contractelor permite Mediclim să urmărească statusul contractelor încheiate cu clienți publici. Modulul de monitorizare a echipamentelor urmărește consumul dedicat pe fiecare echipament în parte și face o legătură cu rapoartele de mijloace fixe din contabilitate. Cel mai important modul este cel de rezervare, care permite o rulare a stocurilor, dar și o rezervare a anumitor cantități pentru clienții cu tranșe lunare.

SocrateCloud a optimizat procesul de inventariere.

SocrateBI reușește să ofere managementului companiei Mediclim cele mai importante rapoarte pentru activitatea unui distribuitor: profitabilitate, balanța pe agenți, target pe agenți, marja pe client, produse, raport de stoc curent pe baza datei de expirare, rapoarte de comenzi deschise, comenzi facturate, venituri și cheltuieli sau balanța pe mijloace fixe.