Enterprise Software — July 15, 2016 at 8:25 am

AISB transformă procesul educațional cu ajutorul noilor tehnologii implementate de Crescendo și Cisco

by
Crescendo mic
Modernizarea infrastructurii de rețea la AISB

Școala Americană Internațională din București (AISB) consideră că tehnologia oferă promisiunea, potențialul și puterea de a transforma modul în care predă și îi învață pe elevi să se pregătească pentru viitor. AISB a fost fondată în 1962 de Ambasada Statelor Unite ale Americii pentru a veni în întâmpinarea nevoilor unei comunități educaționale în creștere, formată atât din cetățeni americani care trăiesc în România, cât și din alți expați.

,,Procesul educațional nu mai poate fi limitat la cei patru pereți ai sălii de clasă. Credem că tehnologia este un catalizator foarte important în remodelarea și promovarea experiențelor educaționale pozitive pentru studenții noștri. În plus, tehnologia oferă studenților și profesorilor o modalitate de a elimina decalajul dintre viitorul actual și cel dorit, prin crearea arenei propice transformării și regândirii procesului de învaățare, prin inovație, invenții și antreprenoriat. Viziunea mea asupra tehnologiei de la AISB poate fi condensată în 3 atribute: cei trei „E” – Educație, Engagement, Empower (educare, implicare și responsabilizare). Ne focalizăm pe îmbunătățirea și transformarea școlii, iar dorința mea este să folosim tehnologia pentru a crea o instituție de învaățământ unde studenții noștri sunt implicați în procesul de a învăța cum să învețe. Vrem să creăm un mediu educațional orientat către elevi, unde aceștia au o voce și pot alege să personalizeze, diferențieze și individualizeze procesul de învățare. Sperăm să atingem acest obiectiv nobil prin utilizarea tehnologiei într-un mod inteligent, cu ajutorul infrastructurii de rețea Cisco”, explică Johnson Jacob, director IT la Școala Americană Internațională din București.

În linie cu această viziune, consiliul de administrație al școlii și echipa de conducere au aprobat recent modernizarea celor două infrastructuri de rețea – wireless și wired – pentru a creste capacitatea rețelei de a răspunde noilor provocări în materie de trafic, îmbunătățind în același timp scalabilitatea, redundanța, integrarea, administrarea, securitatea și back-up-ul de date.

În prezent, suntem martorii unui val al schimbării, în care tehnologia reinventează și reimaginează modul în care învață elevii

Procesul de modernizare a infrastructurii de rețea a început anul trecut, odată cu lansarea unei invitații către mai multe companii IT locale de a prezenta soluții care să răspundă nevoilor actuale și viitoare ale AISB. A fost ales conceptul prezentat de Crescendo, partener de cursă lungă al AISB, deoarece a propus o soluție apreciată, de ultimă generație, bazată pe tehnologiile Cisco actuale și viitoare. Mai mult decât atât, Crescendo și-a demonstrat profesionalismul și expertiza în consultanță, furnizând recomandări pertinente și inovatoare și promisiunea livrării unei soluții rapide și sigure.

Crescendo 2

 

 

 

„Pentru ca am înțeles nevoile și, în același timp, împărtășim viziunea AISB asupra educației, am reușit să le propunem o soluție total integrată, bazată pe tehnologiile viitorului și care satisface cerințele acestei instituții moderne de învățământ. Pentru Crescendo, acest proiect este un exemplu elocvent pentru modul în care colaborarea cu un partener educațional poate stimula procesul de învățare a elevilor și ajută, astfel, la realizarea viziunii instituției de învățământ, datorită utilizării tehnologiilor moderne”, spune Dan Agache, Director Executiv, în cadrul Crescendo.

„Am avut o relație pozitivă și solidă cu Crescendo de-a lungul timpului. Am apreciat întotdeauna disponibilitatea lor de a ne sprijini prin profesionalism și expertiză. Soluția de rețea inițială a fost implementată în 2004 de Crescendo, iar revenirea la ei, după 10 ani, pentru implementarea unei noi soluții reprezintă confirmarea încrederii și respectului reciproc dintre cele două organizații”, spune Johnson Jacob, director IT la Școala Americană Internațională din București.

Soluția implementată de Crescendo a constat în modernizarea infrastructurii de rețea a școlii și a inclus:
• Soluție de control al accesului la rețea pentru elevii, profesorii și invitații școlii(soluție de tip BYOD, bazată pe Cisco ISE – Identity Service Engine)
• Roaming simplificat și mobilitate a dispozitivelor prin soluția Cisco Campus Solution
• Aplicație integrată de management unificat prin soluția Cisco Prime Solution
• Administrarea ușoară a rețelei cu ajutorul soluției Cisco Catalyst Instant Access
• Multitudine de porturi.

„AISB stă foarte bine la capitolul dotări tehnologice. Fiecare clasă este dotată cu tehnologii diverse, precum table inteligente, proiectoare și boxe wireless. Dispunem, de asemenea, de o mare varietate de dispozitive precum desktop-uri, ecrane de proiecție HD tactile, camere de documente, tablete și iPad-uri. De asemenea, oferim acces facil la tehnologii de predare și învățare pentru profesori, prin intermediul programului care asigură tablete individuale pentru profesori, dar și pentru elevi, prin programul de acces individual la laptop-uri, în cadrul programului BYOD, deschis studenților, profesorilor și părinților”, spune Johnson Jacob.

Ca urmare a cerinței tot mai mare de conectivitate și acces la internet, era imperativ pentru AISB să-i modernizeze infrastructura de rețea.

„Obiectivul nostru a fost de a le asigura elevilor și profesorilor noștri cele mai bune condiții pentru desfășurarea procesului educațional, iar acest lucru a necesitat un efort constant de îmbunatățire a capacității rețelei și abilității noastre de a integra o soluție wireless și wired pentru a oferi o experiență aparte. Avem în prezent peste 1.000 de dispozitive care necesită conectare la rețea, iar cerințele sunt tot mai mari. N-am putut realiza toate aceste lucruri fără noua infrastructura de rețea Cisco, pe care am implementat-o împreună cu Crescendo. Suntem mândri de acest rezultat, iar acum putem oferi acces instant și integrat tuturor utilizatorilor noștri, fără întreruperi, pentru a beneficia de eficiență și productivitate maxime”, adaugă Johnson Jacob.

 

crescendo 3Soluția a fost implementată cu succes în vara anului 2015, pe durata unei luni și jumătate.

„Crescendo și Cisco și-au demonstrat expertiza tehnică prin intermediul unei implementări impecabile, performanțe și profesioniste – una dintre cele mai bune și de succes implementări pe care le-am realizat în cariera mea de peste 30 de ani”, mai spune Johnson Jacob.

 

 

 

Scoala Americană Internațională din București este una dintre cele mai respectate și apreciate instituții de învățământ privat din România. În prezent, în școală sunt înscriși 820 de elevi, de 56 de naționalități și își desfășoară activitatea o echipă de 200 de cadre didactice și personal administrativ din mai multe țări.