EDUCATIE / JOB — July 15, 2016 at 12:32 pm

Modelul 70:20:10, strategia de instruire a unei companii de succes

by

 

educatie
Modelul de instruire 70:20:10

În ultimii ani, modelul de instruire 70:20:10 a atras atenția unui număr tot mai mare de companii din întreaga lume. Cele care au integrat deja acest concept în strategia lor de instruire a angajaților declară că modelul funcționează și că este cât se poate de aplicabil.

Modelul 70:20:10 are la bază un concept intuitiv, și anume că oamenii învață în proporție de 70% din ceea ce experimentează, 20% prin expunerea socială și doar 10% din educația formală. Mai exact, mare parte din ce învățăm este din ceea ce realizăm în mod practic prin munca de zi cu zi, apoi prin interacțiunile sociale cu colegii, clienții sau partenerii noștri de business și abia o mică parte prin cursurile pe care le urmăm.

Modelul 70:20:10 simplifică foarte mult lucrurile în privința nevoii de instruire la nivelul unei companii. Mai exact, organizațiile ar trebui să se concentreze mai degrabă pe crearea unui mediu de lucru colaborativ, pe facilitarea unei comunicări informale permanente între colegi, precum și pe facilitarea transferului de cunoștințe între angajați.

Sursa: Siveco