Hardware — July 25, 2016 at 9:05 am

Noi capabilităţi de management ale sistemelor Dell

by

Detail shot of a Dell PowerEdge FC430 blade for a PowerEdge FX2 rack server.

Creşterea de ansamblu din zona serverelor blade Dell este stimulată de PowerEdge Fx2, care depăşeşte semnificativ nivelurile de creştere ale industriei de servere blade. PowerEdge FX2 a înregistrat creşteri anuale de trei zecimale în termeni de unităţi şi venituri faţă de cele patru trimestre anterioare, care au contribuit semnificativ la creșterea câştigurilor serverelor blade PowerEdge de la lansarea acestora din 2014. Conform IDC, serverele blade Dell PowerEdge au înregistrat creşteri anuale de venituri de 34%, cu un ritm de 17% mai rapid decât restul industriei în primul trimestru din 2016.

 

Management îmbunătăţit şi integrare software pentru Dell PowerEdge FX2

Dell şi-a întărit software-ul propriu de management de sistem pentru a profita de pe urma construcţiei unice a sistemelor Dell PowerEdge FX2, fiind proiectat pentru simplificarea şi automatizarea sarcinilor critice de management hardware. Noile capabilităţi şi actualizări îmbunătăţesc experienţa utilizatorului prin întărirea uşurinţei de provizionare în cazul fluxurilor de lucru virtualizate, prin plug-in- uri pentru utilizatorii Nagios, şi printr-o vizibilitate şi o flexibilitate extinsă a infrastructurii în cazul operării de aplicaţii open source. Acestea includ:

 Dell OpenManage Essentials 2.2 permite provizionarea rapidă de agregatori I/O cu procese bazate pe şabloane, care replică cu uşurinţă şi uniform alocarea de vLAN-uri în timpul procesului de mapare a porturilor serverului blade, fapt care asigură simplitatea şi acurateţea în cadre de operare tip reţea. Noua caracteristică de vizualizare geografică permite accesul rapid şi facil la locaţie pentru sistemele PowerEdge FX2 onsite sau distribuite pe glob, cu o capacitate de gestionare pentru 5500 de dispozitive. În plus, integrarea uniformă cu SupportAssist 3 furnizează suport proactiv şi predictiv şi generare automată de cazuri pentru rezolvarea problemelor hardware cu până la 90% mai rapid în cazul folosirii ProSupport Plus 4 .

 Noul plugin OpenManage plug-in for Nagios XI 1.0 extrage informaţii detaliate legate de infrastructura PowerEdge FX2 de la Controllerul Dell Chassis Management şi de la software-ul inteligent încorporat în server, iDRAC cu Lifecycle Controller, furnizând un set unificat de alerte şi detalii de monitorizare a stării administratorilor Nagios XI. În consecinţă, clienţii pot continua să-şi folosească consola Nagios XI pentru a monitoriza hardware-ul Dell fără instrumente suplimentare sau training adiţional, în acelaşi timp obţinând o profitabilitate mai mare a investiţiei efectuate.

 Noile capabilităţi Active System Manager (ASM) 8.2 permit încărcarea şi instalarea rapidă şi facilă de servicii IT peste şasiuri, servere, echipamente de stocare şi dispozitive de networking multiple. Afişarea porturilor permite o mapare vizuală a infrastructurilor fizice şi virtuale, dar şi a oricăror probleme de conectivitate, în scopul depanărilor rapide, pentru a ajuta echipele IT să menţină continuitatea operaţională şi să furnizeze servicii IT mai consistente şi mai fiabile.

În plus, un nou kit de dezvoltare software (SDK) simplifică procesele de creare şi instalare de aplicaţii complexe prin folosirea modulelor open source deja disponibile.

Clienţii şi partenerii aleg PowerEdge FX2 pentru a revoluţiona centrele de date 

Cu ajutorul Dell PowerEdge FX2 şi al software-ului Dell de management de sistem, clienţii din 70 de ţări profită acum de blocurile constructive integrate ale serverelor, ale echipamentelor de stocare şi ale dispozitivelor de networking, care îi ajută să îşi asigure flexibilitatea şi eficienţa centrului de date fără a fi nevoiţi să îşi încarce infrastructura existentă. Clienţii sunt diversificaţi, de la studiouri de producţie filme şi specialişti în automatizare industrială până la organizaţii de sănătate şi instituţii de învăţământ.