Business — August 10, 2016 at 2:25 pm

23% creștere în divizia Integrare Sisteme pentru Asseco South Eastern Europe, după prima jumătate a anului 2016

by

asseco_logotype_RGB_blue1
Grupul Asseco South Eastern Europe, [Asseco SEE, ASEE] a anunțat rezultatele financiare pe al doilea trimestru din 2016, potrivit cărora compania a înregistrat o creștere stabilă a veniturilor din vânzări cu 8% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Acest lucru înseamnă o creștere de 11% a veniturilor din vânzări după prima jumătate a acestui an.

Cea mai mare creștere a veniturilor din vânzări după primele două trimestre ale anului 2016, cu 4,6 milioane EUR comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, a fost generată de divizia Integrare Sisteme care a atins 24,4 milioane EUR. Creșterea a fost vizibilă în special în România și Serbia.

assecoVeniturile din vânzări în divizia Plăți au fost în total de 19,9 milioane EUR, cu 1,2 milioane EUR mai mult decât în primele două trimestre ale anului anterior. O creștere mai mare a veniturilor din vânzări a fost înregistrată în principal pe partea de plăți fizice în România, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru și Slovenia. Pe partea de comerț electronic, veniturile din vânzări au crescut în special în Turcia. Veniturile din vânzări în sectorul Banking după prima jumătate a anului 2016 depășesc cu puțin 15 milioane EUR, adică cu 2,1% mai mult decât în primele două trimestre ale anului precedent. Creșterile veniturilor din vânzări în acest sector au fost înregistrate în Serbia și Macedonia, printre altele.

– Creșterea veniturilor din vânzări în prima jumătate a acestui an a fost însoțită de creșterea costurilor care rezultă în principal din investiția planificată în resursele de producție și vânzări, care a influențat rezultatele financiare ale ASEE. În general, prima jumătate a acestui an a fost bună pentru noi. Trebuie menționat faptul că în al doilea trimestru ne-am extins colaborarea cu Wincor Nixdorf în a zecea țară – România, unde am câștigat statutul de partener preferat în banking. Rezultatele acestui parteneriat vor fi vizibile încă de anul acesta. – a declarat Piotr Jeleński, Președintele Consiliului de Administrație al Asseco South Eastern Europe S.A.

Profitul din exploatare [EBIT] după primele două trimestre ale anului 2016 a fost de 5,5 milioane EUR, mai mic cu 6% decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Rentabilitatea operațională a Grupului ASEE după primele 6 luni ale anului 2016 a fost de 9,2%.

Profitul net al Grupului ASEE pentru primele două trimestre ale anului 2016 a însumat 4,6 milioane EUR, fiind ușor mai mic – cu 3% – comparativ cu primele șase luni ale anului 2015.

Societatea a anunțat o valoare a comenzilor pentru 2016 în cuantum de 108,4 milioane EUR, în creștere cu 13% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.