Networking — August 10, 2016 at 11:18 am

Allied Telesis instalează o soluţie SDN wireless/wired OpenFlow la sediul ONF din Palo Alto, California

by

sdnFundaţia Open Networking (ONF) este o organizaţie non-profit dedicată accelerării creşterii şi adoptării SDN (Software – Defined Networking). Ca promotori de frunte ai SDN şi reţelisticii de tip OpenFlow, era normal ca organizaţia să demonstreze prin fapte ceea ce promovează şi, ca atare, să instaleze o soluţie SDN la sediul său din California.

ONF a selectat Allied Telesis, liderul industriei de profil, pentru furnizarea noii soluţii SDN. Echipa Allied Telesis a colaborat cu sediul ONF la instalarea unei soluţii de reţea SDN wired/wireless complete.

Soluţia

Instalarea unei reţele pure OpenFlow wired/wireless a fost simplă şi extrem de rapidă – mai puţin de o oră pentru dezambalare, setare şi activare.

ONF utilizează controller-ul open-source Faucet SDN, care foloseşte protocolul OpenFlow pentru controlarea switch-ului. Dispozitivul Faucet permite controlul software al switch-urilor, deoarece OpenFlow expune tabelele de forwarding care pot fi modificate direct, fără a fi nevoie de drivere specializate.

x930Noul data plane OpenFlow constă dintr-un switch Allied Telesis x930 Layer 3 Gigabit Ethernet şi un punct de acces 802.11.ac wireless. Switch-urile x930 conferă rezistenţă, fiabilitate şi performanţe ridicate, ceea ce le face ideale pentru zona de core şi de distribuiţie ale reţelei . De asemenea, ONF foloseşte switch-uri gigabit Allied Telesis x510 stack-abile, care conferă rezistenţă sporită, securitate şi caracteristici de management într-un pachet compact, de înaltă fiabilitate.

Succesul

Allied Telesis a lucrat extrem de bine împreună cu echipa ONF la instalarea noii lor soluţii SDN. Totul a funcţionat “ca la carte”, iar echipele reunite au instalat soluţia fără efort şi fără nicio eroare.

,,Dispunerea birourilor noastre pe o reţea pură OpenFlow îmi conferă o mare satisfacţie. Instalarea a fost rapidă, iar sistemul poate fi scalabil până la 2000 de utilizatori dacă este nevoie. Întreaga instalare a durat mai puţin de o oră de la dezambalare echipamente la aranjarea acestora şi până la disponibilizarea lor pentru utilizare.” – Dan Pitt, ONF Executive Director.