Securitate — August 10, 2016 at 3:16 pm

TEMASOFT pregătește o nouă versiune a FileMonitor

by
Protection concept: magnifying optical glass with words File Security on digital background, 3d render
Monitorizarea accesului la fișiere

TEMASOFT FileMonitor este o soluție pentru monitorizarea accesului la fișiere în timp real, dedicată pentru Windows și Linux. Practic FileMonitor realizeză un audit al fișierelor foarte detaliat, fără a se limita doar la ce raportează sistemul de operare, monitorizând operațiunile de arhivare, copiere (inclusiv pe medii portabile) sau manevrare în cadrul unor rețele multiple.

O altă funcție unică a FileMonitor este detectarea accesului autorizat la fișiere, care permite analizarea modului în care fișierele protejate circulă sau sunt diseminate de către cei care au dreptul să le acceseze, ajutând la identificarea, prevenirea și investigarea incidentelor de securitate rezultate în urma nerespectării politicilor de către angajați. Aplicația are posibilitatea să detecteze inclusiv atașarea fișierelor în Outlook sau procesarea lor prin orice browser web. FileMonitor utilizează o tehnologie unică de corelare în memorie a datelor și proceselor care rulează, pentru identificarea întregului traseu de circulație al fișierelor, identificând posibile breșe de securitate și detalii care
pot genera situații critice. Soluția oferă un sistem avansat de alertare în cazul unor evenimente importante, precum operațiuni cu fișiere care sunt suspecte sau neautorizate, alertând în timp real persoanele autorizate pentru a reduce semnificativ expunerea la risc.

FileMonitor este conform cu reglementările PCI-DSS, SOX, HIPAA sau GLBA, detectând conformitatea fișierelor într-un mod coerent și detaliat, dar în același timp simplu.
FileMonitor este un sistem bazat pe agent, instalat și administrat printr-o interfață web intuitivă. Monitorizarea datelor se realizează printr-un sistem integrat cu capacități avansate de filtrare, pentru investigarea activităților suspecte sau a incidentelor de securitate. De asemenea, jurnalele de evenimente ale FileMonitor pot fi ușor accesate de alte soluții de monitorizare sau administrare (SIEM, DLP), ajutând companiile să limiteze investițiile in infrastructură pentru toate aplicațiile.
FileMonitorWebCompania lucrează în prezent la o nouă versiune a FileMonitor, care va fi disponibilă până la sfârșitul verii anului 2016. Această nouă versiune va putea să urmărească datele dintr-un director, prin definirea unui parametru de către utilizator, în toată rețeaua unde este disponibil. Urmărirea fișierelor din director se realizează prin etichetarea tuturor operațiunilor subsecvențe pe fișierele vizate, indiferent de cine le execută, de mediul unde sunt executate și de nivelul la care sunt executate.
De asemenea, TEMASOFT lucrează la propria variantă de Anti Ransomware, cu o abordare unică în detectarea cât mai rapidă și eficientă a ransomware-ului. În contextul în care în lume durata medie de detecție a ransomwareului
este de 3-4 ore, noua soluție aflată în curs de dezvoltare la TEMASOFT va reduce acest timp la câteva minute, cu o abordare unică în curs de patentare și cu posibilitatea în viitor de a recupera fișierele atacate. Recuperarea fișierelor va putea fi realizată atât pentru fișierele criptate în minutele până când soluția descoperă ransomware-ului, cât și pentru fișierele atacate fără a fi descoperite de alte aplicații de securitate.

TEMASOFT este o companie care dezvoltă soluții de securitate de 15 ani, pentru o gamă largă de clienți. Principalul client al companiei a fost GFI Software pentru care au fost dezvoltate soluții de securitate web și protecție a fișierelor, utilizând în prezent toată experiența pentru dezvoltarea unui set de produse unice ale companiei. Compania dorește să fie o sursă de date de calitate în ceea ce privește accesul la fișiere, oferind o imagine de ansamblu asupra datelor dintr-o companie și cum sunt accesate acestea.