Data Center / Storage — August 19, 2016 at 6:48 am

Beneficiile utilizării micro-centrelor de date

by

În contextul creșterii necesităților de acces rapid la aplicații și la puterea de procesare din partea companiilor, micro-centrele de date pot reprezenta o soluție bună pentru optimizarea serviciilor.

Astfel, administratorii IT au la dispoziție micro-centrul de date, numit și centrul de date de margine, înafară de centrul de date, colocarea publică și mediul cloud. Există două tipuri de micro-centre de date, unul care servește ca o facilitate pentru locații secundare ale companiei și altul definit ca sit modularizat instalat adiacent rețelei de bază.

Principalul beneficiu al micro-centrelor de date vine în special pentru companiile mari, care pot avea probleme de accesare a centrelor de date principale din zone unde accesul la rețele rapide este limitat. Astfel, realizarea unei rețele de micro-centre de date adiacente centrului principal vine cu avantajul unei mai mari deschideri către beneficiari locali. Ca exemple, rețele precum Akmai, Cloudflare, Limelight sau CDNetworks utilizează micro-centre de date pentru a oferi performanțe egale tuturor utilizatorilor din diferite zone geografice.

de Andrei Marian