Evenimente — August 22, 2016 at 10:20 am

Orange își dezvoltă portofoliul de produse și activități prin Summer Well 2016

by

image001 (3)A șasea ediție a festivalului Summer Well a avut loc ca de obicei în zona domeniului Știrbey din Buftea, fiind organizata de Orange Romania, ocazie cu care compania a inclus cele mai interesante idei de relaxare, distracție și inovație pe care echipele sale le-au gândit. Zone de distracție, yoga, mâncat în aer liber și un mare luminarium unde vizitatorii puteau sa piardă ore întregi au făcut parte din distracția oferită de organizatori înafara concertelor.

Cele mai bune fotografii urcate de vizitatori pe Facebook au putut fi vizualizate în zona lacului artificial din parc, proiectate pe unul din cele mai mari ecrane naturale de apă, vizitatorii având cel mai bun unghi din zona noului pod construit peste lac. Pentru amatorii de senzații tari, o tiroliană a fost montată din zona turnului de apă istoric, construit de Anghel Saligny în 1920. Întreg parcul a fost amenajat pentru o experiență cât mai plăcută și distractivă, publicul fiind în permanență captivat cu activități diverse. Domeniul a fost luminat pe toată suprafața, paza fiind asigurată atât de firme private cât și de jandarmerie, organizatorii punând accent pe siguranța tuturor participanților. Persoanele cu deficiențe de deplasare au putut ajunge în orice zonă datorită trecerilor amenajate eficient peste orice obstacol.

Zona Orange a oferit experiențe noi

Față de anii trecuți, zona Orange a fost amenajată undeva în centrul parcului, fiind mult mai dinamică si vizibilă, cu un aspect care îmbină distracția cu tehnologia. Roboți care dansează, Orange Home, gadgeturi, experiențe VR sunt punctele principale ale zonei Orange. Curioșii au putut testa tehnologia VR în timp real, prin călătoria cu un rollercoaster prin Gear VR și Samsung Edge S7. Experiența Orange a fost adusă prin Orange Smart Home, o tehnologie care vrea să țină utilizatorii conectați la casa lor indiferent unde ar fi. Fanii celor două mascote Orange, au putut să își facă tatuaje cu Millidge și Doig. Atmosfera relaxantă a fost completată de fotolii așezate în zona de iarbă verde din jurul unei piscine, unde totuși, vizitatorii nu au putut să se bălăcească.

Orange Home
Orange Home

Orange Smart Home vine cu un set de senzori inteligenți și camere video, care odată conectați, oferă diferite informații în timp real pe smartphone sau tabletă. Senzorii sunt de mai multe tipuri, începând cu camera video, până la senzori care detectează scurgeri de apă. Senzorii sunt coordonați și comunică printr-un dispozitiv central, care operează prin protocolul Z-wave, existând posibilitatea să fie setat după anumite scenarii pentru a transmite alerte. Pentru securitate, senzorii pentru uși și ferestre detectează orice deschidere neautorizată, atunci când utilizatorii nu sunt acasă. Senzorii de fum comunică prin SMS sau e-mail dacă există emanații de fum în locație.

Camera video Wi-Fi este conectată permanent, are un unghi larg de vizualizare de 87 grade si vedere nocturnă cu infraroșu, utilizatorii având acces în timp real la imagini pentru a vedea dacă există activitate neobișnuită în timp ce sunt plecați. Tot pentru siguranța totală a casei, senzorul 3-în- 1 detectează mișcarea, temperatura și lumina, comunicând avertizări prin SMS și e-mail, dar și trimițând avertizări și în cazul distrugerii acestuia. Senzorii de mișcare informează în timp real prin SMS și e-mail dacă există o prezență în casă în lipsa proprietarilor.

Tot în cadrul pachetelor Orange Smart Home, sunt disponibile priza inteligentă și senzorii de inundație. Priza inteligentă monitorizează în timp real consumul de energie și poate fi comandată de la distanță, pentru oprirea/pornirea echipamentului conectat la aceasta. Un ultim senzor inteligent oferit de Smart Home este senzorul de inundație, care în funcție de configurație poate emite notificări în cazul unor scurgeri de apă și chiar poate să oprească alimentarea cu apă, conectat la un sistem inteligent de alimentare. Orange Smart Home vine ca abonament pe 2 ani, la prețul de 10 euro lunar până la 1 septembrie și 15 euro lunar după această dată. Include dispozitivul central și doi senzori la alegere, împreună cu toate cele necesare pentru conectarea acestora la dispozitivele mobile dorite.

Concertele și mâncarea au fost live

Concertele și mâncarea pot spune că au fost live ambele, datorită faptului că începând de la băuturi până la pizza și alte specialități erau preparate pe loc, fără a fi aduse gata de vânzare, aducând un plus de prospețime și savoare în jurul zonelor cu mâncare. Concertele formațiilor The Chemical Brothers, Hurts, Years&Years, The Neighbourhood, Crystal Fighters, Milky Chance, Borns, Blossoms, Haelos şi Sundara Karma au fost sonorizate perfect și au putut fi auzite aproape în orice zonă a domeniului Stirbey.

Scurt istoric al domeniului Stirbey

Domeniul și palatul Stirbey și-au început istoria în anul 1850, când Barbu Dimitrie Știrbei a început construcția palatului Stirbey. Numele de Stirbey cu “y” a fost dat pentru a aduce un plus de modernism palatului și domeniului.
Palatul a fost construit după planurile arhitectului Joseph Hartl, lucrările fiind supervizate de Michel Sanjouand.
Palatul a fost prevăzut cu două tuneluri de ieșire în caz de urgență și ulterior construcției inițiale a mai primit două etaje și câteva noutăți arhitecturale specifice evoluției în acest domeniu. In anul 1920 a fost construit castelul de apă, după proiectul realizat de Anghel Saligny, având ca scop păstrarea apei pentru întreg domeniul.

de Andrei Marian