Business — August 23, 2016 at 3:39 pm

Digitalizarea duce industria in era 4.0

by
Industria 4.0
Industria 4.0

Specialiștii numesc Industria 4.0 era în care digitalizarea a intrat în zona gestiunii utilajelor și mașinilor industriale.

Un raport întocmit de PwC Industry 4.0, notează că liderii IT trebuie să lanseze inițiative de digitalizare a zonei de operațiuni din companii, chiar mai mult decât zona de back-office. Un punct de baza al digitalizării industriei este reprezentat de IoT, prin care se poate realiza managementul, controlul și monitorizarea unor cantități mari de dispozitive și pot rula multiple servicii. Procesele industriale pot fi revoluționate prin gestionarea resurselor în urma analizei asupra datelor de la toate utilajele și mașinile conectate prin IoT. Productivitatea poate fi îmbunătățită prin combinarea tehnologiilor de analiză cu senzorii reali, ducând la o eficientizare impresionantă, în special pentru companiile mari.

Ca exemplu de digitalizare eficientă este dată platforma Predix GE, care sprijină mentenanța predictivă pentru mașinile industriale, inclusiv pentru motoare cu reacție, turbine și centrale de producție a energiei. Companiile s-au inspirat pentru digitalizare din zona Predix GE, în urma reducerii timpilor morți și atingerii unui timp de utilizare de 100%.

de Andrei Marian