Studii — August 24, 2016 at 12:16 pm

AMD Radeon RX 480 reduce consumul de energie si costurile

by
Carbon Footprint Infographic
Carbon Footprint Infographic

Conform studiilor facute de AMD asupra impactului de mediu pe care il genereaza o placa grafica Radeon RX 480, a rezultat ca aceasta reduce cu pana la 40 de procente emisiile de carbon si consumul de energie in timpul jocurilor si cu pana la 32 de procente per total. Teoretic ar putea preveni dispersarea in atmosfera a aproximativ 1.9 milioane metri cubi de dioxid de carbon in fiecare an2.

Dezvoltarea de produse eficiente energetic este o tinta pentru AMD. Ca urmare a initiativei denumite  25×20 energy efficiency initiative de a reduce emisiile de carbon si consumul de energie, odata cu lansarea noii serii de APU-uri A-Series, noilor procesoare grafice AMD – incluse in seria Radeon RX 400 cu arhitectura Polaris – se poate atinge o eficienta energetica de pana la 2.8 ori mai buna in comparatie cu cipuri grafice lansate acum doi ani.

Performanta per watt este insa greu de cuantificat atunci cand sunt luate in calcul milioane de placi grafice. Ce reprezinta defapt pentru planeta noastra un angajament in acest sens?

Mai multe detalii la https://edelmanftp.app.box.com/s/nmzdfrx916sbq5o79by1iyhrt04f4a2d