Business — August 24, 2016 at 1:19 pm

Termenul digital nu este suficient pentru înțelegerea organizării digitale a secolului 21

by
Cele mai noi tehnologii internet
Cele mai noi tehnologii internet

Deși este utilizat pe scară largă în domeniul IT, termenul de digital, lume digitală sau digitalizare, nu înseamnă mare lucru în realitate.

Dar, pentru a defini un mod de implementare al digitalizării, se marchează o serie de pași pentru includerea tehnologiilor în acțiunile de zi cu zi. În primul rând este nevoie de o strategie care să arate sensul unei lumi din ce în ce mai digitalizată.  Abordarea trebuie de asemenea să fie orientată către eliberarea și atragerea talentelor și a clienților ca surse de inovare, și nu doar către stațiile de lucru aflate pe linii de producție.

Abordarea portofoliilor optimizate pe servicii digitale nu trebuie să fie limitată cum este în prezent la majoritatea companiilor, prin metode precum “spălarea digitală” a strategiilor normale de e-commerce. Oportunitățile pentru canale, capabilități, produse fizice și servicii sunt maxime, dar trebuie utilizate inteligent și ținând cont că așa zisa digitalizare este doar o transformare a modului de lucru, nu și a modului de business. Dar, baza sfaturilor pentru o digitalizare eficientă este de păstrare a clientului în centrul atenției, indiferent de modul de lucru al companiei și de nivelul IT la care se lucrează.

de Andrei Marian