Securitate — August 30, 2016 at 6:40 am

Protecţie perimetrală prin utilizarea unei unde infraroşii şi a unui receptor fotoelectric

by

 

SL-200QN
Senzori fotoelectrici Optex SmartLine

Optex anunţă disponibilitatea în România a senzorilor fotoelectrici SmartLine. Seria este compus dintre trei modele, SL-200QN, SL-350QN şi SL-650QN, ce acoperă o distanţă de 60 m,100 m, respectiv 200 m. Un senzor fotoelectric este un echipament folosit pentru a detecta de la distanţă obiecte sau persoane prin utilizarea unei unde infraroşii şi a unui receptor fotoelectric.

Cu ajutorul acestor dispozitive se poate securiza cu uşurinţă orice fel de perimetru. Senzorii au capacitatea de a reduce numărul de alarme false cauzate de păsări sau de vegetaţie, astfel încât agenţii de securitate să primească avertizări doar atunci când o persoană încearcă să pătrundă în zona monitorizată fără a avea acces.

Comparativ cu generaţia anterioară de senzori de acest tip, carcasa modelelor SL a fost micşorată cu 20%, iar greutatea a fost redusă cu 15%.

Pentru ca detecţia să fie realizată în mod corect şi rapid, este necesar ca transmiţătorul IR şi receptorul să fie perfect aliniate. Acest lucru se poate realiza acum intuitiv, senzorii dispunând de un sistem de aliniament bazat pe lentile performante, care oferă un nivel maxim de vizibilitate. Astfel, este posibilă realizarea unui aliniament corect chiar şi în cazul în care cele două componente ale sistemului de securitate, respectiv transmiţătorul şi receptorul, sunt amplasate la distanţa maximă recomandată.

Integrare cu produsele Axis Communications

Senzorii fotoelectrici Optex sunt compatibili cu camerele de reţea Axis, integrarea realizându-se prin intermediul platformei AXIS Camera Application.

Această integrare este posibilă datorită prezenţei encoderului PIE-1, ce are rolul de a transforma datele analogice în coduri ASCII. Datorită acestei compatibilităţi, senzorii Optex pot transmite direct comenzi camerelor de reţea Axis. Avantajul acestei soluţii este că echipamentele Axis vor putea fi activate şi direcţionate într-o anumită zonă doar atunci când este detectată mişcare, reducându-se astfel necesarul de lăţime de bandă şi stocare. În plus, combinaţia dintre cele două tipuri de echipamente va oferi agenţilor de securitate o confirmare vizuală a tuturor alarmelor detectate. Senzorii Optex pot, de asemenea, bloca uşi de acces sau activa alte sisteme de securitate.