Securitate — September 1, 2016 at 4:10 pm

Managementul companiilor este cel mai vulnerabil la atacuri

by
Protectia datelor personale
Protectia datelor personale

Raportul Verizon 2016 despre încălcarea securității datelor personale, arată că au avut loc peste 100.000 incidente de securitate digitale anul trecut, datele principale afectate fiind de la corporații dar și de la persoane.

De asemenea, un raport SANS a descoperit ca 95% din atacuri se finalizează cu succes, existând scurgeri de date, cele mai utilizate fiind vulnerabilitățile de securitate.

Totuși, datele de la IronScales indică principala vulnerabilitate din zona de management a companiilor cu 60% din atacuri, urmată de finanțe cu 56% și vânzări cu 52%. Acest lucru vine în urma ascunderii unor coduri periculoase în interiorul unor mesaje cu aspect oficial, construite cu instrumente inteligente care încă păcălesc ușor utilizatorii.

 

Compania IronScales este specializată în detectarea și analizarea atacurilor, fiind formată din cercetători de securitate și specialiști din domeniul formării interactive eficiente. Astfel, IronScales are rolul de a instrui toate categoriile de angajați din companii pentru reducerea atacurilor și descoperirea cauzelor acestora în timp real.

de Andrei Marian