Hardware — September 5, 2016 at 2:11 pm

Noi notebook-uri de gaming capabile de realitate virtuală

by
Laptop Alienware 13
Laptop Alienware 13

La aniversarea a douăzeci de ani de pionierat pe piața sistemele PC de gaming de mare performanţă, Alienware lansează primele sale notebook-uri pregătite pentru realitatea virtuală (VR) care îmbunătăţesc experienţa gamerilor.

Noua linie de produse include familia de plăci grafice din seria NVIDIA GeForce GTX 10, iar performanţele grafice din clasa desktop-urilor îmbunătățesc capabilitățile notebook-urilor şi oferă o rulare realistă a jocurilor. Cele mai noi dezvoltări Alienware integrează noi materiale de construcţie care îmbunătăţesc managementul termic al noilor materiale pentru aceste componente puternice, şi asigură, în același timp, o mai mare rezistență şi rigiditate a bine cunoscutului design Alienware.

Construcţia de produse care se concentrează, în primul rând, pe așteptările și nevoile gamerilor definesc succesul Alienware de două decenii în cadrul industriei. Cererile de rezoluţii mai mari, rulare mai realistă a jocurilor şi realitate virtuală alimentează nevoia de performanţe mai bune şi, în cazul Alienware, de un design mai bun. Integrarea inovatoare de materiale noi, cum sunt aluminiul anodizat, aliajul de magneziu, întăriturile de oţel şi cupru, adaugă formă şi funcţiuni noi acestui design. Adăugarea de cupru la soluţia termică unică îmbunătăţeşte capabilităţile de răcire atât pentru procesor cât şi pentru placa grafică; iar în contexul noului design, ventilarea notebook-ului poate duce la creşterea performanţelor, căci cea mai mare parte a disipării căldurii se petrece în sus şi înspre spatele produsului. Noua tastatură Alienware TactX, consolidată cu oțel pentru o mai mare rezistența, vine cu o tehnologie optimizată RGB LED pentru o mai bună iluminare a tastelor, plus un parcurs de nivel gaming de 2,2 mm, care oferă senzaţii incredibile. Aliajul de aluminiu şi magneziu îmbunătăţeşte calitatea şi rigiditatea designului, în vreme ce finisajele anti pete adaugă o mai mare utilitate aspectului agresiv al acestor noi produse. Pentru îmbunătăţirea sunetului redat, un nou design al difuzoarelor include amplificatoare interne inteligente care monitorizează undele audio, permiţând folosirea întregii margini termice a difuzorului pentru obţinerea de sunete mai puternice. O astfel de abordare a designului a ajutat la potenţarea performanţelor uluitoare ale componentelor de ultimă generaţie şi a permis chiar acestor noi notebook-uri să fie mai subţiri decât predecesoarele lor.

Noile sisteme Alienware 15 şi 17 vor fi configurabile conform nevoilor clienților şi vor fi disponibile pentru comandă începând cu 4 octombrie 2016. Alienware 13 va începe livrarea în noiembrie, iar detaliile suplimentare vor fi disponibile pe măsură ce ne apropiem de acel termen.