NEWS — September 7, 2016 at 9:33 am

Alina Georgescu, IDC Romania: Noua strategie a IDC reflectă pe deplin nevoile companiilor locale atât din zona de IT&C, cât și a celor din zona de business.

by
Alina Georgescu, Country Manager IDC Romania
Alina Georgescu, Country Manager IDC Romania

În noul său rol, Alina Georgescu va coordona activitatea IDC în România și va fi responsabilă pentru dezvoltarea strategiei comerciale pentru toate liniile de business ale companiei precum: cercetare de piață, servicii de consultanță și conferințe, cu focus pe programul de IT Executive Programme. Din această poziție, Alina Georgescu va susține demersul clienților noștri de a accelera procesul de transformare digitală, prin înțelegerea noilor tehnologii de dezvoltare și implementarea unei strategii de succes.

Comentând cu privire la numirea Alinei Georgescu ca și Country Manager al IDC România, Jan Široký , Vicepreședinte IDC, a declarat : ” În IDC , noi credem în a susţine clienții pentru a construi strategii de succes. Pe măsură ce piața se schimbă și noile tehnologii joacă un rol tot mai mare în acest sens, IDC își extinde portofoliul pentru a deveni, mai presus de toate, un consilier de încredere, cu o bază solidă în colectarea de date fiabile. Sunt convins că expertiza Alinei în această industrie va susține planurile de creștere ale echipei din România și va răspunde cerințelor locale de dezvoltare.”

Având la bază o colectare impresionantă de date, evaluari de piață din mai multe industrii şi, cel mai important, o perspectivă locală, susținută de un grup de analiști locali, IDC este în măsură să ajute atât furnizorii cât și utilizatorii de tehnologie, în eforturile lor de a rămâne competitivi.

“Sunt încântată de acest nou rol, și sunt convinsă că noua strategie a IDC reflectă pe deplin nevoile companiilor locale atât din zona de IT&C, cât și a celor din zona de business. Misiunea noastră este aceea de a le oferi suportul necesar în procesul de transformare prin care aceștia trec și ca urmare a schimbărilor continue la nivel tehnologic” a declarat Alina Georgescu.

Înainte de a se alătura echipei IDC România, Alina Georgescu a lucrat în domeniul IT. Având o experiență de peste 13 ani, a deţinut anterior poziții cheie de management în alte companii din industrie. În ultimii ani, Alina Georgescu a coordonat activități ample de business development si vânzări din poziții precum Sales Director al Ymens, Business Development Executive al Global Business Services sau Country Manager for Business Partner Organization și Mid Market în cadrul IBM România și Moldova.