Big Data&Analytics — September 8, 2016 at 2:16 pm

Răspunsul pentru provocările de Big Data

by

Solutiile DataStax

De  50 de ori! Atat va creste volumul de date din 2010 pana in 2020, conform unui studiu realizat de firma de cercetare International Data Corporation (IDC). Ca sa faca fata acestei cresteri fantastice, companiile isi indreapta atentia catre solutiile Big Data – seturi de informatii caracterizate de volumele mari, care se vehiculeaza cu viteza mare, provin din surse diverse si necesita tehnologii si metode analitice specifice pentru a fi trasformate in valoare.

Aceasta perspectiva langa care se aseaza pasiunea specialistilor Relevance pentru solutii software inovatoare, care sa transforme datele brute in informatie valoroasa pentru companii au condus catre DataStax, cea mai rapida si scalabila platforma de date distribuite. 

DataStax, companie americana cu sediul in California, promoveaza Big Data pentru organizatiile din intreaga lume, dezvoltand un pachet de solutii si servicii bazate pe Apache Cassandra. Solutiile DataStax, reunite in pachetul DataStax Enterprise, includ o varianta certificata pentru productie a Apache Cassandra, una dintre cele mai rapide si scalabile baze de date NoSQL distribuite.Acest lucru inseamna ca versiunea Apache Cassandra inclusa in DataStax Enterprise este testata pentru garantarea calitatii, a scalabilitatii si a performantei, dar si pentru certificarea platformei si a eco-sistemului Cassandra.

Instrumentele Apache Solr si Spark aduc companiilor solutii de cautare rapida si de analiza si raportare in-memory pe volume mari de date. DataStax Enterprise cuprinde si solutiile DataStax OpsCenter si DataStax Automatic Management Services, care adauga un plus in monitorizare si control, pe langa servicii de suport tehnic de inalta clasa. Produsul se poate instala atat in versiunea locala, cat si in cloud.
Apache Cassandra, aplicatie ‘open source’ de gestiune a bazelor de date distribuite, a fost construita special pentru a gestiona volume mari de date folosind servere obisnuite.

Cassandra ofera suport nativ pentru distributia datelor pe multiple data centere cu replicare asincrona fara un master. Astfel asigura acces rapid la date pentru orice client, dar si o arhitectura cu disponibilitate permanenta („no single point of failure”) pentru a sustine aplicatiile critice ale companiilor.

Cassandra are cea mai mare rata de scriere si cea mai mare viteza a datelor, conform mai multor studii despre bazele de date NoSQL. Mai mult, scalabilitatea este punctul forte al produsului asa cum arata rezultatul cercetarii realizata de catre Universitatea din Toronto in anul 2012.
Apache Cassandra a fost folosit si de marea companie Facebook. Avinash Laksman, unul dintre autorii Amazon Dynamo, impreuna cu Prashnant Malik, a dezvoltat initial Apache Cassandra pentru a creste eficienta motorului de cautare a mesajelor primite pe reteaua de socializare. Acesta a fost construit in iulie 2008 ca proiect open source pe cod Google, iar in martie 2009 a devenit un proiect Apache Incubator.

Nume precum Google, Facebook sau Amazon au contribuit la dezvoltarea sa. Astazi, Apache Cassandra este un produs de top, utilizat de 20 dintre cele 100 cele mai mari companii din SUA, companii inovative precum Disney, IBM, Morningstar, Thomson-Reuters sau Twitter. Initiatorul proiectului Apache Cassandra este Jonathan Ellis, co-fondator al DataStax.

In 2015, studiul companiei de cercetare Gartner Inc. pozitiona DataStax in cadranul liderilor pentru analizele de baze de date operationale.