Big Data&Analytics — September 14, 2016 at 8:39 am

Noul DataStax Enterprise 5.0 – O baza de date multi-model pentru aplicatiile din cloud

by
DataStax Enterprise 5.0
DataStax Enterprise 5.0

DataStax, cel mai important furnizor de software de baze de date pentru aplicatiile din cloud, a lansat, recent, DataStax Enterprise (DSE) 5.0 si DataStax OpsCenter 6.0. Prin cele doua, furnizorul isi propune sa le ofere organizatiilor o interfata de management a datelor simpla la nivel operational, precum si usor de inteles si de folosit. Unic este ca in continuare arhitectura DataStax Enterprise se bazeaza pe Apache Cassandra.

DataStax Enterprise 5.0 este o solutie de baze de date multi-model inteligenta care este capabila sa inteleaga datele in timp real. Mai exact, DSE 5.0 ofera o versiune certificata de Cassandra 3.0 si o functionalitate avansata, fiind proiectata sa accelereze crearea de aplicatii mari consumatoare de datecomplexe si condensate.

De asemenea, DSE ofera o platforma completa multi-modelul cu suport pentru tabular, key-value, JSON si modele grafice, impreuna cu un management al volumului de lucru predefinit care permite modalitati de analiza, cautare si operatiuni in-memory in aceeasi baza de date. In plus, DSE 5.0 este singura baza de date operationala capabila sa multiplice liniar in exces pana la nivelul a 1.000 de noduri fara sa aiba niciun singur esec si sa furnizeze replici in timp real de oriunde, dintre și printre numeroasele centre de date si medii de tip cloud.

DataStax OpsCenter 6.0 este sistemul de management vizual bazat pe web si solutia de monitorizare pentru DSE, deoarece ofera ceea ce este necesar pentru a gestiona si pentru a monitoriza in mod inteligent sisteme cu misiune critica si de mari dimensiuni. OpsCenter a integrat functionalitatea de monitorizare, de reglare, de aprovizionare, de backup si de management al securitatii, si nu doar ca scade costurile operationale si de hardware, dar creste in mod semnificativ si productivitatea operatiunilor de ansamblu.
DSE 5.0 si OpsCenter 6.0 sunt disponibile pentru download incepand cu 28 iunie.