Financiar-Bancar — September 15, 2016 at 4:47 pm

LLP Group sprijină partenerii săi în adoptarea noilor modificări fiscale

by
Declarația 394, dedicată raportării Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA)
Declarația 394, dedicată raportării Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA)

Domeniul legislației fiscale din România se caracterizează printr-un număr mare de modificări și prin introducerea unor noi raportări cu un nivel de complexitate ridicat. Declarația 394, dedicată raportării Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA), este un exemplu de raportare care a adus modificări substanțiale sistemelor informatice financiar-contabile și aplicațiilor integrate de afaceri.

“Fiind prezentă de două decenii pe piața locală, LLP Group a fost foarte aproape de clienții și partenerii săi, oferind un permanent sprijin în adaptarea soluțiilor din portofoliu la modificările de ordin legislativ sau fiscal. Și în cazul declarației 394, am oferit suport complet în implementarea acestei raportări pentru soluția Infor Financial Management SunSystems. Am creat o soluție tehnică modernă și prietenoasă, care permite extragerea datelor din aplicația SunSystems și completarea facilă a acestor date cu informațiile suplimentare solicitate de această declarație. De asemenea, soluția noastră permite exportul în formatul XML (eXtended Markup Language) agreat de ANAF”, a declarat Ioana Rențea, Business Unit Manager – LLP Group.

“Cu toate că declarația 394 aduce un plus de complexitate în înregistrarea facturilor și a TVA-ului, prin numărul mare de informații suplimentare solicitate, considerăm că soluția dezvoltată de noi a redus substanțial timpul de întocmire a acestei declarații și a condus la optimizarea proceselor specifice”, a completat Ioana Rențea.

Legat de strategia de dezvoltare a grupului LLP, Ioana Rențea a declarat: “În prezent, grupul LLP își orientează strategia de dezvoltare pe câteva direcții principale. În domeniul Financial Management, LLP are un istoric de peste 25 de ani în implementarea Infor SunSystems și câteva sute de clienți activi în toată Europa. Linia de Business Intelligence s-a adăugat în ultimii ani la portofoliul LLP, aceasta incluzând atât produse de raportare (instrumentul de BI Infor Q&A), cât și soluții complete de BI – Infor Performance Enterprise Management. LLP Group și-a mai dezvoltat competențe pe zona de Enterprise Assets Management, având la activ mai multe proiecte complexe pe această zonă. ”

În afara distribuției soluțiilor Infor și a soluțiilor software ale altor parteneri (e.g. Pivotal, Microsoft Dynamics CRM), LLP a dezvoltat și proprietate intelectuală în zona de soluții de business. Gama de soluții systems@Work, dezvoltată de grupul LLP, este una dintre cele mai performante aplicații din categoria PSA (Professional Services Automation). Aplicațiile system@Work sunt dedicate automatizării proceselor din firmele de servicii profesionale (firme de avocatură, companii de consultanță, servicii financiare profesionale etc.).