Evenimente — September 21, 2016 at 9:11 am

ELKO își consolidează piața și partenerii în anul 2016

by
img_5912
ELKO Partener Event 2016

În cadrul ELKO Partner Event 2016, compania ELKO a continuat să își consolideze relațiile cu partenerii și schimbul de experiență în domeniul tehnologiilor de comunicații și al inovației, venind în întâmpinarea cererii cu soluții pentru nevoile din piață. Sub sloganul ”CONNECT. SHARE. SUCCEED.”, evenimentul a tratat subiecte importante precum transformarea IT odată cu dezvoltarea IoT și cloud, securitatea rețelelor IoT și cloud în contextul dezvoltării conceptului ”Smart City”.

În cadrul evenimentului găzduit de ELKO au avut loc dezbateri pe tema: „Trenduri globale care transformă industria IT”, care au inclus tema Smart City. La aceste discuții au participat reprezentanții Allied Telesis, Axis Communications, Fujitsu și Milestone Systems, parteneri ELKO în dezvoltarea soluțiilor inteligente de tip ”Smart”. ELKO vede România ca o piață a tehnologiei inteligente în plină desfășurare, fiind o zonă deschisă la tehnologii de date, monitorizare și analiză. Conceptul ”Smart City” nu este neapărat definit strict, ca și soluție, însă permite inovației să construiască, aducând în prim plan ideea unui oraș în care locuitorii trăiesc mai bine, unde resursele sunt utilizate mai eficient, fără a fi irosite, dar și a unui oraș care se pliază necesităților de zi cu zi. Datele sunt colectate și procesate pentru obținerea unor direcții de acțiune în sensul unui oraș care se adaptează singur la modul de viață al locuitorilor.

În cadrul evenimentului a fost găzduită și o expoziție de tehnologie IT, unde ELKO a prezentat și demonstrat cele mai eficiente soluții de stocare și calcul pentru susținerea bazelor de date ale soluțiilor ”Smart City”. Au fost demonstrate și tehnologii de numărare a oamenilor dintr-o încăpere în timp real, obținând date despre accesul acestora, date demografice de tip sex și vârstă, actualizate permanent. În cadrul expoziției au fost prezenți şi reprezentanţi ai Moxa, Microsoft, WD, Intel, Lenovo, Acer, Asus, Dell, QNAP, LF LG Electronics, ATEN, QNAP, Tecnoware, Gigabyte, Getac, APC by Schneider Electric, Commscope AMP şi Kingston.

ELKO în România, distribuitor de soluții

Directorul general al ELKO România din anul 2011, Gabriela Gheorghe, ne-a relatat despre ce înseamnă acum și ce își propune pentru viitor ELKO în România. În primul rând, ELKO își propune să fie un distribuitor de soluții, transformând astfel obiectivul principal propus odată cu lansarea companiei – distribuția de componente. Transformarea companiei a început în anul 2011, odată cu adăugarea de brand-uri noi în portofoliu, precum Dell, Lenovo etc., dar și dezvoltarea pe soluții având în centru camerele video IP de la Axis Communications. Pasul spre care a pășit acum compania este dezvoltarea de soluții, distribuirea cu ajutorul partenerilor integratori, cei apropiați de clientul final. Compania urmărește prin oferirea de soluții o diferențiere față de distribuitorii tradiționali, clienții săi având posibilitatea de a alege soluții practice, depășind stadiul de a compara doar prețuri și abilități. Astfel, compania poate să ofere beneficii și eficientizare prin soluțiile sale, însemnând economie de bani, timp pentru a oferi servicii mult mai bune pentru clienți. Soluțiile ELKO vin odată cu explozia tehnologiei în domenii în care acum câțiva ani nu existau semnale sau necesități de tehnologizare și unde în prezent există deja procese care nu se mai realizează fără tehnologie. Dezvoltarea soluțiilor ELKO vine în urma unei colaborări avansate cu partenerii companiei, care inovează, dezvoltă software-ul necesar soluțiilor end-to-end oferite clienților. Business-ul ELKO se bazează pe o colaborare eficientă cu partenerii, pentru a avea o bază largă de produse și tehnologii care nu pot fi dezvoltate de o singură companie.

Toate acestea conduc la eficientizarea industriei IT prin oferirea de soluții complete și integrate. ELKO, împreună cu cei patru parteneri, pun baza unei infrastructuri pe care se pot adăuga alte soluții și tehnologii, chiar și de la alte companii, existând o bază solidă pentru un început de ”Smart City”. ELKO lucrează cu partenerii în diferite proiecte punctuale având ca țintă de început proiecte în micile orașe, pentru dezvoltarea unui set de soluții de bază, experimentând soluții și câștigând experiență pentru trecerea la provocări mult mai mari, precum sisteme de supraveghere video în orașe mari. ”Construim, scalăm, creștem.” este deviza de implicare în proiecte a ELKO. Soluțiile oferite de cei patru parteneri implicați în proiect se pot dezvolta în parteneriate ample, acestea fiind compatibile și integrându-se foarte bine împreună. Soluțiile au fost deja implementate pentru supravegherea parcărilor, a parcurilor eoliene sau a parcurilor de panouri solare, operând eficient împreună. Din punct de vedere a siguranței sistemelor nu există feedback negativ din partea clienților, compania acordând o atenție sporită acestei zone, în special pentru că sistemele au fost construite pentru a fi integrate și în domenii mai sensibile, precum monitorizarea centralelor nucleare sau a altor puncte strategice.

ELKO, partenerii și Smart City
Cei patru parteneri ELKO în proiectele de soluții inovative pentru ”Smart city”: Allied Telesis, Axis Communications, Fujitsu şi Milestone Systems au prezentat în a doua zi a evenimentului modul în care tehnologia va schimba conceptele actuale de monitorizare și analiză în contextul trendurilor globale. Progresul tehnic în IT este văzut ca o provocare de viitor, bazat pe conectivitate crescută și digitalizare prin utilizarea de dispozitive mobile, calculatoare și rețele de date. Astfel, tehnologia a devenit parte din viața de zi cu zi, lumea devenind ultra-conectată prin Internet of Things. Viitoarele mașini inteligente și case inteligente vor face parte dintr-un ecosistem de zeci de miliarde de dispozitive conectate ce vor forma concepte care nu pot fi definite clar, de exemplu ”Smart City”. Allied Telesis a dezvoltat în acest sens un întreg portofoliu de tehnologii care vor conecta aceste dispozitive, într-un mod rapid, eficient, de calitate, centralizat și sigur. Într-un astfel de ecosistem, un rol vital îl are analiza datelor în context, care reprezintă o provocare pentru dezvoltarea echipamentelor la a face față la volumul datelor colectate și controlul asupra senzorilor care furnizează date, în condiții de viteză și siguranță. Pentru a obține rezultate performante, în România s-a format o alianță locală între Allied Telesis, Axis Communications și Fujitsu, împreună cu ELKO. Companiile au ca țintă identificarea celor mai bune soluții și proiecte care ajută în evoluția pozitivă a societății. În cadrul evenimentului, Axis a prezentat camerele video IP inteligente, acest producător fiind promotorul procesului de trecere de la analog la digital. De altfel, Axis este şi creatorul primei camere IP dezvoltate vreodată. Camerele Axis pot fi utilizate pentru a identifica automat problemele, uneori și fără a fi necesară intervenția factorului uman. Capabilitatea analitică a sistemelor care preiau informațiile de la senzorii video vin ca o bază solidă pentru completarea ”Smart City” prin integrarea ca ”Safe City”.