Distributie / Logistica — September 27, 2016 at 9:52 am

Stera Chemicals vrea cel mai mare centru logistic de produse chimice din România

by
Produse chimice
Produse chimice

Stera Chemicals, importator și distribuitor de materii prime pentru industria chimică din România, a implementat recent soluția WMS pentru managementul depozitelor de la Senior Software, cu ajutorul căreia a automatizat activitățile repetitive din depozit și a redus timpul necesar pentru pregătirea comenzilor.

Pe parcursul celor 17 ani de activitate afacerea s-a dezvoltat continuu și, în anul 2015, compania a înregistrat o creștere cu 18% a cifrei de afaceri în comparație cu 2014. Totodată, anul acesta managerii companiei estimează o creștere cu peste 80% a business-ului.

Stera Chemicals plănuiește crearea celui mai mare centru logistic de produse chimice din România. Centrul va avea rezervoare de stocare, procese automatizate de producție, transferuri și depozitare a materiilor prime și a mărfurilor, iar distribuția se va face în România și în Europa de Est.

“Ne dorim să devenim un Hub pentru Europa de Est de unde să livrăm materii prime pentru industria chimică, iar fără soluțiile Senior Software nu putem realiza acest lucru. Când avem mii de paleți și multe operațiuni în fiecare zi, fără un WMS care să ne ajute ne este imposibil”, a declarat Alecsandru Rasidescu, Director General Stera Chemicals.

Sistemul WMS gestionează toate detaliile livrărilor precum avizele de marfă, redă etichetele cu pictograme pentru mărfuri, generează automat picking list-ul, asigură vizibilitate crescută asupra activităților desfășurate, oferă sugestii de așezare a mărfurilor în depozit, realizează automat inventare totale sau parțiale și alte diverse activități care ajută compania Stera Chemicals să inoveze, să se pregătească pentru deschiderea centrului logistic de produse chimice și să își atingă estimările de creștere cu 80% a business-ului.