Securitate — October 12, 2016 at 7:48 am

Barracuda Networks combate spam-ul ascuns in imagini

by
businessman drawing a security plan for a firewall system (selective focus)
Plan de securitate

Spam-ul bazat pe imagini este orice e-mail in care textul face parte din o poza pentru a pacali filtrele de spam care scaneaza textul unui mesaj in cautarea unor cuvinte cheie sau folosind alte tehnici bazate pe citirea textului. Barracuda Networks spune ca aproximativ 25% din mesajele electronice nedorite folosesc aceasta tehnica de incadrare a textului in imagini.

Ca un raspuns la aceasta problema, Barracuda Networks a anuntat posibilitatea descarcarii unui update pentru programele sale de securitate care sa combata acest tip de spam.
Noua solutie a companiei foloseste recunoasterea optica a caracterelor (OCR) si analiza de tipul fingerprint pentru a detecta spam-ul bazat pe imagini, declara oficiali din cadrul companiei.
OCR-ul recunoaste textul din imagini si il transforma in date care pot fi scanate de orice filtru de spam. Analiza de tip fingerprint scaneaza mesajele ce contin text in imagini, le separa in mai multe componente distinctive si le compara cu mesaje spam cunoscute. Daca o componenta din mesajul scanat este identica cu una din cele deja marcate ca fiind spam, mesajul scanat este la randul sau marcat ca fiind spam, spun oficialii.
Update-ul ce contine analiza de tip OCR si cea de tip fingerprint poate fi descarcat gratuit de utilizatorii programului Barracuda Spam Firewall. Versiunea pentru companiile ce au pana la 25 000 de utilizatori costa 29,999 USD plus 6,599 USD serviciul de update.