Business — October 24, 2016 at 12:36 pm

ELKO distribuie Toshiba

by
Produse Toshiba
Produse Toshiba

ELKOTech Romania a semnat un parteneriat de distribuţie cu Toshiba. Cu ocazia semnării noului contract, ELKOTech Romania îşi completează portofoliul de produse cu unităţi de stocare interne şi externe dedicate sistemelor desktop PC, notebook-urilor şi consolelor de jocuri.

De peste 40 de ani, Toshiba este unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de stocare, dezvoltând produse dedicate tuturor sistemelor de calcul. Compania japoneză este unul dintre puţinii furnizori de astfel de echipamente ce se ocupă de proiectare, dezvoltare şi producţie în mod direct. Fiind unul dintre liderii acestei industrii şi, totodată, inventatorul memoriilor flash NAND, Toshiba a înregistrat, de-a lungul timpului, numeroase patente, generând noi oportunităţi de piaţă pentru companii şi îmbunătăţind semnificativ experienţa de lucru a utilizatorilor.

În urma semnării acestui parteneriat, ELKOTech Romania va aduce pe piaţa locală: hard disk-uri externe de 2,5” şi de 3,5”, hard disk-uri interne de desktop şi notebook, unităţi SSD şi echipamente de stocare externe cu funcţionalitate Wi-Fi.

Canvio – hard disk-uri portabile şi de desktop

Hard disk-urile portabile din gama Canvio au o capacitate de stocare de maxim 3TB pentru modelele de 2,5”, respectiv 6TB pentru cele de 3,5”. Toate unităţile dispun de conectivitate USB 3.0. Modelele de vârf ale acestei categorii sunt Canvio Premium şi Canvio Premium for Mac. Acestea sunt compatibile cu standardul USB Type C, pot fi blocate prin parolă şi pot fi accesate, de la distanţă, cu ajutorul unui software dedicat. Al treilea model, Canvio for Desktop, are o capacitate de stocare de 2, 3, 5 sau 6TB, poate fi poziţionat atât vertical, cât şi orizontal şi include un software de back-up şi un driver pentru sistemele Mac.

Stocare internă HDD şi SSD

Line-up-ul Toshiba de unităţi de stocare HDD este compus din trei modele dedicate sistemelor desktop şi două modele dedicate laptop-urilor. Modelele profesionale ale acestei categorii sunt: X300 (o unitate de 3,5” ce oferă performanţe superioare) şi H200 (o unitate de 2,5” hibridă de mare performanţă). Unităţile sunt potrivite pentru utilizatorii entuziaşti şi pentru gameri, datorită performanţelor ridicate şi protecţiei sporite a datelor. H200 este o unitate hibrid SSHD dedicată notebook-urilor sau consolelor de jocuri şi integrează tehnologiile Perpendicular Magnetic Recording şi Tunnel Magneto-Resistive.

Toshiba deţine în portofoliul său şi trei modele SSD, Q300 Pro dedicat utilizatorilor profesionişti, respectiv Q300 şi A100 dedicate utilizatorilor avansaţi. Unităţile SSD pot oferi timpi de acces de până la 25x mai rapizi comparativ cu un hard disk tradiţional de 7.200rpm. Aceste unităţi permit o iniţializare mai rapidă a sistemului de operare şi sunt potrivite pentru jocuri, multitasking şi aplicaţii complexe de calcul.

Disponibile în capacităţi de stocare de 240GB şi 120GB, unităţile SSD A100 folosesc o memorie flash de 3-biţi-per-celulă 15nm, un controller Toshiba şi tehnologia de cache SLC (single-level cell). Unităţile sunt ideale pentru a îmbunătăţi eficienţa, timpul de răspuns şi consumul sistemelor de acasă sau de la serviciu. Seria Q300 foloseşte memorii flash de 3-biţi-per-celulă TLC 15nm, modelele fiind ideale pentru utilizatorii ce doresc să îşi upgradeze PC-ul prin înlocuirea unităţii de stocare tradiţionale cu un SSD rapid, eficient, rezistent la şocuri şi cu un consum redus de energie. Modelul premium Q300 Pro foloseşte o tehnologie pe 2-biţi-per-celulă MLC 15nm şi este dedicat gamerilor, graficienilor sau utilizatorilor ce au nevoie de performanţe superioare pentru mediul de business.

Medii de stocare wireless

Line-up-ul Toshiba de medii de stocare wireless este format din două echipamente: un hard disk tradiţional de 1TB şi o unitate adaptor ce poate transforma orice dispozitiv de stocare extern cu port USB într-unul cu tehnologie wireless. Funcţionalitatea wireless permite utilizatorilor să conecteze la unităţile de stocare produse precum smartphone-uri, tablete sau televizoare Smart, pentru transferul rapid şi simplu de fişiere.