Energie&Utilitati — October 24, 2016 at 12:20 pm

Soluţii dedicate sondelor şi rafinăriilor petroliere

by

 

optex-fiber
Securizarea prin fibră optică

Zonele în care se realizează foraje pentru exploatarea de petrol, gaze sau alte zăcăminte naturale sunt supuse în permanenţă riscurilor de sabotaj, furt sau terorism. Fiind poziţionate la periferia oraşelor sau în zone greu accesibile, aceste exploatări sunt greu de monitorizat şi securizat.

Ca demers de prevenire, OPTEX, liderul global în dezvoltarea de soluţii de detecţie, a dezvoltat soluţii ce pot fi folosite cu succes pentru a securiza locaţii extinse la exterior, indiferent de condiţiile meteo sau de lumina ambientală. De asemenea, tehnologiile OPTEX pot fi folosite pentru a securiza orice incintă, indiferent de numărul intrărilor sau de suprafaţă, întregul sistem fiind scalabil.

SenSys FD331 – securizarea prin fibră optică

Fiber SenSys FD331 este un cablu de fibră optică ce deţine capacitatea de a detecta vibraţiile şi de a utiliza procese de analiză a semnalului pentru a determina prezenţa intruşilor. Acesta poate fi montat pe garduri sau pereţi, oferind un perimetru extins de protecţie. Tehnologia necesită un singur punct de instalare şi o singură unitate de procesare montată. Astfel, echipa ce realizează instalarea lui are nevoie de o singură alimentare. Se reduc semnificativ şi costurile de instalare, nefiind necesară trasarea de cabluri suplimentare. Algoritmii de detecţie pot face diferenţa dintre o alarmă activată de un individ sau de animale sau vânt. Spre deosebire de senzorii metalici, coaxiali, SenSys FD331 nu este afectat de radiaţiile UV, umiditate, sare sau fulgere. Senzorul îndeplineşte cele mai exigente standarde ale industriei de securitate, fiind singurul sistem ce a primit distincţia Priority Level 1 Nuclear (PL-1N). Astfel, acest produs poate fi folosit şi pentru securizarea centralelor nucleare, nefiind afectat în niciun fel de interferenţele electromagnetice.

Arhitectura sistemului Fiber SenSys FD331 este compatibilă cu majoritatea sistemelor de transmisie pe cupru, acestea putând fi uşor transformate în sisteme Fiber Defender® prin simpla înlocuire a procesoarelor şi a cablurilor senzor.